Zevende winst Van der Smissen in Borne

BORNE – Armand van der Smissen heeft zijn ongeslagen status op de duathlon van Borne weer met een jaar verlengd. Vandaag won hij voor de zevende keer de zomerklassieker onder de duathlons. De wedstrijd werd voor de 23e keer georganiseerd en was in de beginjaren de wedstrijdvoorbereiding voor de nationale schaatsploeg. Tegenwoordig zijn de schaatsers wat minder nadrukkelijk in de Twentse race aanwezig. De Tilburgse topduatleet Armand van der Smissen komt met enkele onderbrekingen sinds 2004 naar Borne. Al zijn zeven deelnames zette de veelvuldig landskampioen in winst om.

Ook vandaag met toch geen malse tegenstand van Gerben Schreurs en oud-gediende John Aalbers, die in de tweede run nog de snelste looptijd realiseerde en zo derde werd. De openings-run was voor Coen de Wit, afgelopen zomer net als Van der Smissen nog uitkomend op de Wereldspelen in Colombia. Hoewel Roland Besselink de snelste fietstijd realiseerde, waren het Van der Smissen en Schreurs die als eersten aan de afsluitende run mochten beginnen. Daarin toonde de oude meester zich oppermachtig.

Stefanie Bouma, in Colombia zeer dicht bij een podiumplaats, was soeverein bij de vrouwen. Ze prolongeerde haar overwinning van vorig jaar en bleef nu Joyce Vrijenhoek drie minuten voor.

 UITSLAGEN DUATHLON BORNE (6,5L - 30F - 5L) 
MANNEN

-----------------------------
1 Armand van der Smissen 1.24.58
2 Gerben Schreurs 1.25.30
3 John Aalbers 1.25.58
4 Pim de Kok 1.26.38
5 Jan Meysmans BEL 1.26.39
6 Roland Besselink 1.27.07
VROUWEN ----------------------------
1 Stefanie Bouma 1.33.00
2 Joyce Vrijenhoek 1.36.15
3 Sandra de Jonge 1.37.03

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Duathlon Borne