Jeugd- en Juniorencircuit gaat verder in Veenendaal

VEENENDAAL – Na een korte zomerstop begint de tweede helft van het triathlonseizoen vorm te krijgen. Over ruim een week gaat in Veenendaal ook het Jeugd- en Juniorencircuit van de NTB verder. Na de wedstrijden in Enschede, Weert, Almere en Stein is er een duidelijke tussenstand en begint nu de strijd om de podiumplekken.

Enkele atleten hebben aan alle wedstrijden tot nog toe meegedaan en staan dan ook hoog in de tussenstand. Met een maximaal aantal wedstrijden van vier kan er echter nog een hoop veranderen. Triatleten die een of meerdere wedstrijden hebben gemist kunnen nog grote sprongen maken in het klassement.

Bij de meisjes 12+ is er een duidelijke leidster, Rianne de Croock won tot nog toe alle wedstrijden en is dan ook niet meer te achterhalen in de eindstand. De nummers twee tot en met vijf hebben ook alle wedstrijden gedaan en lijken te gaan uitmaken wie er op het eindpodium mogen plaatsnemen. Op dit moment hebben de zusjes De Ruiter de beste papieren voor de plekken twee en drie.

Een categorie hoger bij de meisjes 16+ is Renate Timmerman de leidster. Ze word echter op de hielen gezeten door Elysa de Ruijter. Ruim daarachter staat Elianne Huitema, maar met een wedstrijd minder kan de winnares van de wedstrijd in Almere nog omhoog kijken naar het podium of meer.

Niels Dokter heeft de leiding in de jongens 12+ stevig in handen. De tweede plaats wordt gedeeld door Jelle van Lanen en Rowan Veenhuizen, wat een mooie strijd belooft te gaan worden. Vanaf de vijfde plaats kan Finn Timmermans, winnaar van de eerste twee wedstrijden, echter zelfs Dokter nog achterhalen. In deze categorie ligt het nog helemaal open.

Bij de jongens 16+ beïnvloed de Eredivisie Triathlon duidelijk de standen. Regelmatig zien we de jonge honden uit deze groep al strijden met de senioren op het hoogste nationale niveau. Tot nog toe de enige die drie circuitwedstrijden heeft gefinisht, Lukas Bos staat nog ruimschoots bovenaan. Glenn Wesseling, Thomas Jansen, Thomas Bennis en Stijn Jansen volgen allemaal nog op korte afstand en zullen de ranglijst nog danig op hun kop willen zetten.

Zaterdagochtend in Veenendaal kunnen we dan ook mooie strijd verwachten, waarbij ze de deelnemers van het NK OD hopelijk het goede voorbeeld zullen geven.

Bronnen / Links:
– Edo van der Meer