Nederlandse primeur voor Trimates met Arena

Zwempakkenleverancier Arena maakt de stap naar de triathlonwereld. De fabrikant staat al enkele jaren aan de top in de zwemsport en kleedt bijvoorbeeld de Nederlandse zwemploeg. Arena wil nu ook de triathlonwereld veroveren. Trimates mag de eerste serie pakken in Nederland demonstreren.

Het trisuit is uitgebreid getest door enkele atleten van Trimates tijdens Het Rondje Eilanden, de triathlon van Klazienaveen en de Twentse Triathlon Tour. Het pak is de atleten dermate goed bevallen, dat alle Trimates er in de resterende wedstrijden van de Lotto Eredivisie Triathlon ook in te zien zullen zijn. Het gaat om een feloranje versie, met zwarte afwerking. Het pak was in Nederland in juli ook al even te zien in de kleuren van de Italiaanse ploeg tijdens de ITU race in Holten.

Arena Powersuit maakt gebruik van carbon skintechnologie en biedt volgens de fabrikant aanzienlijke voordelen op de traditionele trisuits. De technologie is gebaseerd op de zwempakken, met enkele aanpassingen voor triathlon. Naden zijn zeer plat en voorkomen het binnendringen van water tijdens het zwemonderdeel, waardoor weerstand vermindert. De naden schuren ook minder dan traditionele naden van trisuits en voorkomen opkruipen van het pak, waardoor comfort tijdens fietsen en lopen verhoogd wordt. De afwerking met carbon zorgt voor compressie, waardoor een betere lichaamshouding gehandhaafd zou kunnen worden in het water. Het pak is ITU-goedgekeurd en wordt binnenkort op grotere schaal in de Nederlandse markt geïntroduceerd. Arena biedt ook een damesversie van het pak en voor langeafstandstriathlon is er een versie met tritop en broek leverbaar.

Bronnen / Links:
– Marijn de Jonge
TriMates
Arena Watersport