Winst voor Tiebie en Glasbergen bij ‘het Kwartje’

ANNA PAULOWNA – De 31e editie van de kermistriathlon van Anna Paulowna, alom bekend als ‘het kwartje Anna Paulowna’ is vandaag gewonnen door Jeroen Tiebie en Jessica Glasbergen. Streekfavoriet Tiebie bleef Albert Timmers een minuut voor. Voor eigen publiek haalde Emiel van Tongerlo brons. Bij de vrouwen was Jessica Glasbergen een kleine minuut sterker dan haar stadgenote en parcoursrecordhoudster Lucienne Groenendijk. De lange traditie van de kwart triathlon begon in 1983. In dat jaar won Rob Barel, die morgen een poging doet Nederlands kampioen crosstriathlon te worden in Vlaardingen.

UITSLAGEN 
TRIATHLON ANNA PAULOWNA
(kwart triathlon)
MANNEN -----------------------------
 1 Jeroen Tiebie      1.54.11
 2 Albert Timmers     1.55.12
 3 Emiel van Tongerlo   1.56.09
 4 Thierry Zuijderwijk   1.56.47
 5 Hans Schaaper      1.57.07
 6 Matthijs Kunzel     1.57.15
VROUWEN ----------------------------
 1 Jessica Glasbergen   2.07.26
 2 Lucienne Groenendijk  2.08.19
 3 Bernadette Lohmann   2.14.35
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Kwartje Triathlon Anna Paulowna

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

3 reacties

 1. Peter Bos - 31 augustus 2013:

  Dit jaar voor het eerst meegedaan en helemaal te spreken over de organisatie, vrijwilligers, publiek, parcours, etc. Geweldig, een echte aanrader!

 2. Arnout - 28 augustus 2013:

  Dit jaar heb ik voor het eerst meegedaan in Anna Paulowna, maar de kwalificatie kermistriathlon is niet terecht.
  Recreatief misschien wel, omdat de nadruk ligt op meedoen, maar er wordt ook zeker geknald. De tijden van de top 10 zijn van hoog nivo.

 3. Henk Elbertsen - 26 augustus 2013:

  Triathlon Anna Paulowna, voor de duidelijkheid is geen kermis triathlon. Triathlon Anna Paulowna is een goed georganiseerd evenement die dit jaar weer een topbezetting kende en helemaal vol was. De geschiedenis van deze triathlon is net zo lang als die van de Hele Triathlon van Almere, namelijk 31 jaar! En kent meer toppers die deze triathlon al eens gewonnen hebben, bij voorbeeld Mark Koks, Eric vd Linden, Roland Melis, Vincent Bruins, Matthijs van Scheijen, Bas Borreman. Verder word triathlon Anna Paulowna veelal gezien als goede voorbereiding op Almere, er zijn veelal vergelijkbare omstandigheden namelijk. Mvg Henk

 • Feedback / Tips?