Mondiale triathlontop maakt zich op voor start World Triathlon Series 2013

AUCKLAND (NZL) – Eind oktober fungeerde Auckland nog als ‘Grand Final’ van de ITU World Triathlon Series van 2012, maar nog geen half jaar later markeert de grootste stad van Nieuw-Zeeland de start van de Series van 2013. En met een sterk en diep startveld belooft de start van de ITU-topserie weer een aardig spektakel te worden. Namens Nederland komen Marco van der Stel en Maaike Caelers in actie. Beide atleten waren een paar weken geleden in de ITU World Cup wedstrijd van Mooloolaba nog aardig succesvol, met een vijftiende respectievelijk achtste plaats.

Bij de vrouwen zijn alle ogen gericht op Anne Haug. De Duitse won de Grand Final in oktober, en is 2013 ook al uitstekend begonnen met winst in Mooloolaba. Maar Gwen Jorgenson en Barbara Riveros Diaz, tweede en derde vorig jaar op dit parcours, zullen haar waarschijnlijk letterlijk en figuurlijk het vuur aan de schenen leggen. Maar ook Jodie Stimpson liet in Mooloolaba zien dat zij in vorm is. De thuisfavorieten in de vorm van Andrea Hewitt, Nicky Samuels en Kate McIlroy mogen echter niet worden uitgevlakt. Daarbij mag ook Samantha Warriner niet worden vergeten. De Kiwi, die al zeven World Cup zeges op haar naam heeft staan, heeft na de geboorte van haar dochter vorig jaar nu de draad weer opgepakt.

Bij de
MANNEN
is Javier Gomez de te kloppen man. Net als Haug won hij deze wedstrijd in oktober, en net als Haug was hij ook in Mooloolaba de snelste. Dit keer heeft hij geen tegenstand te duchten van de afwezige Brownlee-broers, maar hij zal het wel moeten opnemen tegen toppers als Jan Frodeno, Steffen Justus, Laurent Vidal, Matt Schrabot en ‘local hero’ Ryan Sissons. Maar ook het Russische smaldeel, met Igor Polyanskiy en de gebroeders Bryukhankov (Alexander en Andrey) en Vasiliev (Ivan en Denis) zal het hem mogelijk niet makkelijk maken.

De wedstrijd in Auckland wordt afgewikkeld met zwemmen in de haven, gevolgd door acht ronden fietsen (met in iedere ronde drie klimmetjes) en vier ronden lopen door de stad. De
MANNEN
starten om 12.06 uur (plaatselijke tijd), de vrouwen drie uur later.

Bronnen / Links:
International Triathlon Union