Off-day voor Mirjam Weerd in IM70.3 Oceanside

OCEANSIDE (USA) – De Ironman 70.3 in Oceanside, California is vandaag gewonnen door Andy Potts en Heather Jackson. Voor de voormalig Amerikaans topzwemmer Potts was het al weer zijn vijfde zege aan de Californische kust. Hij scoorde een hattrick met zijn derde overwinning op rij. Lange tijd lag de Duitser Boecherer op kop. Pas in de laatste kilometers lopen passeerde eerst Jesse Thomas en daarna Potts de Duitser.

Heather Jackson, de nummer drie van het WK Ironman 70.3 vorig jaar, was de sterkste van een eliteveld bij de vrouwen. Ze bleef de Canadese Heather Wurtele 2,5 minuut voor. Lesley Patterson, twee weken terug nog geklopt door Mirjam Weerd, haalde het brons.

Weerd zelf kende een off-day. Ze zwom voor haar doen goed, kwam als dertiende aan de kant, maar miste bij het fietsen de macht om – zoals zo vaak – naar de top te rijden. Na dertig kilometer haperde de motor plotsklaps. Weerd besloot rustig door te fietsen en zich te concentreren op een goed looponderdeel. Dat lukte wel maar een topklassering - zoals ze eigenlijk het laatste jaar steeds bij de beste vijf kon finishen - zat er voor de 38-jarige Amersfoortse dit keer niet in. Ze werd achttiende, op bijna een half uur van Jackson.
Volgende week in Galveston, Texas probeert ze het opnieuw.

UITSLAGEN 
IRONMAN 70.3 OCEANSIDE (USA)
MANNEN -----------------------------
 1 Andy Potts      USA 3.49.45
 2 Jesse Thomas     USA 3.49.55
 3 Andi Boecherer    GER 3.51.56
 4 Ronnie Schildknecht SUI 3.52.09
 5 Brandon Marsh    USA 3.52.32
 6 Brent McMahon    CAN 3.53.54 
 7 Jordan Jones     USA 3.54.04
 8 Frederik van Lierde BEL 3.55.30
 9 Luke McKenzie    AUS 3.55.39
10 Tim O'Donnell    USA 3.55.43
VROUWEN ----------------------------
 1 Heather Jackson   USA 4.13.48
 2 Heater Wurtele    CAN 4.16.11
 3 Lesley Patterson   USA 4.17.46
 4 Linsey Corbin    USA 4.18.41
 5 Amy Marsh      USA 4.19.44
 6 Camilla Pedersen   DEN 4.20.04
 7 Rachel Joyce     GBR 4.21.12
 8 Radka Vodickova   CZE 4.25.45
 9 Amber Ferreira    USA 4.30.37
10 Mandy McLane     USA 4.31.51
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Ironman Live

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

6 reacties

 1. Bastiaan - 1 april 2013:

  Ah, dank voor de verheldering :) Verkeerde interpratie van mij dan.

 2. Mirjam - 1 april 2013:

  Haha! No worries ;-). Journalistiek blijft journalistiek. Geen beïnvloeden aan ;-)!

 3. Wim - 31 maart 2013:

  Wat bedoelt de schrijver met….?
  Zo moesten we het vroeger op school leren.
  Maar de ‘zoals zo vaak’ bedoelde ik zoals Hans het ook weergeeft. Dat de triatlete in kwestie het uiteraard anders kan beleven is evident. En zeker bij een communicatiewetenschapper als Mirjam moet ik op mijn tellen passen ;-)
  Zij snapt echter ook dat ik de buitenstaander niet kan uitleggen dat een 18e plaats verklaard kan worden uit het feit dat het zo was ingecalculeerd. Blijft altijd weer naar de balans zoeken. Heleen bij de Vaate was onlangs derde. Podiumplaats dus, maar ze vond het zelf ver beneden haar kunnen. Dat heb ik er echter niet van gemaakt in het verslag.

 4. Hans Geerts - 31 maart 2013:

  Het verschil het in het detail naar mijn interpretatie. Als het “- zoals zo vaak -” net een paar woorden eerder was opgeschreven, had het een overduidelijk negatieve betekenis gehad. Nu dat zinsfragmentje staat waar Wim het geschreven heeft, betekent het het omgekeerde: namelijk dat het gebruikelijk is dat ze naar de top toe fietst. Zo had ik het gelezen, en daarom in de redactie ook niet aangepast.

 5. Mirjam - 31 maart 2013:

  Off day was het niet. Ingecalculeerd wel. Je kunt nu eenmaal niet in alle races vlammen en sommige heb je nodig op weg naar iets groters. Enne, ik snap die -zoals zo vaak- ook niet helemaal. Snelste fietstijd in Barcelona, derde fietstijd in Roth, als derde van de fiets in Arizona en als tweede van de fiets in Australie. Dus dit is voor mijn doen juist ongewoon. Maar die killerbike komt heus wel weer terug ;-). Desalniettemin, bedankt voor de verslaggeving weer! Ik ga mijn best doen volgende week beter te scoren in Galveston! Groetjes uit San Diego.

 6. Bastiaan - 30 maart 2013:

  “– zoals zo vaak –”
  mooie objectieve verslaggeving …