Fietsparcours Challenge Almere bekend

ALMERE – Na de ervaringen van vorig jaar en de toetreding tot Challenge is er in de afgelopen maanden in Almere veel werk verzet om tot met name een nieuw fietsparcours te komen, dat meer deelnemers kan herbergen. Na een periode van lang wachten – met name ook om op een goede wijze door alle gemeentelijke molens heen te komen – komt nu een eind.

Fietsparcours Challenge Almere

Het fietsparcours van de Challenge Almere-Amsterdam 2013 bestaat uit twee rondes van 90 kilometer. Vanaf de centrale zone op de Esplanade van Almere-Stad verlaten de deelnemers Almere over een aantal (brede) dreven en zetten dan koers naar de Oostvaardersdijk richting Lelystad.
Vlak voor Lelystad wordt dan weer de polder ingedoken over de bodem van de voormalige Zuiderzee tot aan Zeewolde. Dit jongste dorp van Nederland ontvangt de deelnemers bij je doorkomst dwars door het dorp. Via het bos Horsterwold fietst men dan over een een typisch Nederlandse dijk met uitzicht over de hele polder en zijn vele windmolens terug naar Almere. De doorkomst in Almere zal plaatsvinden aan de Zuidkant van het Weerwater, goed bereikbaar met boot, bus, auto en fiets.

Loopparcours Challenge Almere

Na terugkomst is Almere is de tweede wissel wederom op de Esplanade in Almere Stad. Vanaf hier start je het loopparcours door de moderne architectuur van het centrum van Almere Stad. Centraal hierin staat het groen rond het Weerwater. Deze loopronde wordt vier keer afgelegd.

Ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar is het zwemmen. Dit zijn wederom twee zwemrondes van 1,9 kilometer door het Weerwater. De start is naast de Schouwburg Almere aan de Esplanade in Almere Stad.

Deelnemers aan de gelijktijdig gehouden halve triathlon doen – uiteraard – van alle parcoursen exact de helft.

Ter voorbereiding op de nieuwe Challenge Almere-Amsterdam wordt er tussen 24 en 26 mei tijdens het kick-off weekend wederom de nieuwe parcoursen verkennen. Daarnaast verzorgt de officiële sportdranksponsor van het evenement een clinic over het gebruik van sportdrank tijdens de triathlon. Er is ruimte voor maximaal 70 deelnemers. Binnenkort opent de inschrijving.

Bronnen / Links:
– Jort Vlam
Challenge Almere-Amsterdam