Enthousiaste sponsoren voor het Xendurance LD team

Lange-Afstand Dames

Xendurance, Trivio en Endurance Junkie ondersteunen dit jaar het Xendurance LD team in de Nederlandse Eredivisie triathloncompetitie. Het team bestaat uit atleten Heleen Bij de Vaate, Mirjam Weerd, Maud Golsteyn, May Kerstens, Corine Nelen, Carla van Rooijen, Hanneke de Boer, Tineke van den Berg, teammanager Rob de Hooge, teamcoach Gonny Rosendaal en fysiotherapeut Jacqueline Stoel van de Geeresteingroep. Doel is een top-drie klassering te halen. Met het Xendurance LD team hopen de topatletes van de lange afstand ook anderen te inspireren en motiveren en exposure te creëren voor topsport in hun discipline.

Het initiatief van de vrouwelijke toppers leidde tot veel positieve en enthousiaste reacties in de triathlonwereld. “Dat zorgde al snel tot even zo enthousiaste sponsoren”, aldus teammanager Rob de Hooge. “We zijn ontzettend blij in Xendurance een hoofdsponsor voor het komende jaar te vinden. Xendurance is een bijzonder voedingssupplement dat zowel Heleen, Mirjam als Gonny al enige tijd met succes gebruiken als het gaat om snel herstel en net iets meer kunnen in training. Ook de andere voedingssupplementen van Xendurance zijn van hoogwaardige kwaliteit en helpen bij het onderhoud aan het lichaam.”

Trivio is een vrij nieuw en snel groeiend merk dat een hoogwaardig productassortiment aan fietsonderdelen en –accessoires aanbiedt. De producten zijn zowel via dealers als via internet te verkrijgen. “Met het sponsoren van het Xendurance LD team zet Trivio zich in de triathlon wereld duidelijk neer als leverancier van kwaliteits-producten, iets wat past bij ons team.” Tot slot zullen de dames van start gaan in kleding van Endurance Junkie. “Dit opkomende triathlonmerk is in België al behoorlijk bekend. De kleding is gemaakt van een speciale wooltechniek die heel comfortabel draagt. We zijn dan ook erg blij met het vertrouwen dat Endurance Junkie heeft in het team door alle leden in mooie en lekkerdragende kleding te steken.”

De dames staan wel voor een aantal uitdagingen. Zo is de internationale kalender en de planning van de atletes niet altijd even goed te rijmen met de Eredivisie wedstrijden. Daarom is de selectie ook wat breder dan bij de meeste andere teams. Verder vallen de halve van Stein en de Challenge Almere samen met een Eredivisie sprintwedstrijd. “Die weekenden zullen we laten zien uit welk hout we gesneden zijn, want sommigen zullen in Almere de “dubbel” afwerken”, aldus Bij de Vaate. “Maar reken er op dat we erbij zijn en ontzettend veel zin in hebben in de Eredivisie wedstrijden.”

De dames zijn dit seizoen te volgen op Twitter en op Facebook. Vanwege de diverse buitenlandse wedstrijden en trainingskampen in het voorjaar, zal de officiele teampresentatie pas een week voor de eerste wedstrijd plaatsvinden. Dan zal ook de website longdistanceteam.com live gaan.

Bronnen / Links:
– Rob de Hooge

Gerelateerde berichten:

  • 24-12-2012: Lange-afstanddames bundelen krachten voor Eredivisie