Andreev en Lovset heroveren wintertriathlontitels

TARTU (EST) – De Rus Pavel Andreev en de Noorse Borghild Løvset heroverden zondag in Estland hun vorig jaar kwijt geraakte Europese titels wintertriathlon. Bij de mannen was het podium volledig Russisch. Løvset klopte titelverdedigster Helena Erbenova, die vorig jaar in Kijkduin ook de Europese titel crosstriathlon veroverde. Zij keert dit jaar terug naar de kustwedstrijd, waar op 14 juli het WK crosstriathlon wordt gehouden.

Aan het EK deden ruim 100 triatleten mee. Nederlandse wintertriatleten zijn er, nadat Marianne Vlasveld stopte, nauwelijks nog. Bij de paratriatleten, die voor het eerst meededen, was Rob Noordzij de beste.

UITSLAGEN 
EK WINTERTRIATHLON TARTU (EST)
(7L - 14MTB - 10LL)
MANNEN -----------------------------
 1 Pavel Andreev    RUS 1.28.31
 2 Maxim Kuzmin    RUS 1.28.47
 3 Dmitriy Bregeda   RUS 1.30.10
VROUWEN ----------------------------
 1 Borghild Løvset   NOR 1.40.34
 2 Helena Erbenova   CZE 1.42.02
 3 Elisabeth Sveum   NOR 1.42.54 
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- International Triathlon Union

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

 1. Aart van de Breevaart Bravenboer - 28 januari 2013:

  Bijzonder aan het behalen van de Europese titel bij de paratriatleten door Rob Noordzij was dat hij anderhalve week voor de wedstrijd nog even moest leren langlaufen. Na allerlei omzwervingen langs snowplaza’s en snowworld’s die alleen maar op skiën en snowboarden gericht zijn kwam hij er op het laatste moment nog achter dat de langlauf vereniging Gouda over een kunststofbaan beschikt waar les nemen wel mogelijk was. Na anderhalf uur privéles op woensdagavond 10 dagen voor de wedstrijd waar hem de eerste beginselen werden bijgebracht, kon er de zondag daarna nog op een besneeuwd korfbalveld in de echte sneeuw geoefend worden. Na deze les van ook anderhalf uur moest het 6 dagen later gebeuren, hetgeen goed gelukt is. Via een sms liet hij zijn instructeur na de wedstrijd weten dat het langlaufen als de brandweer ging en dat terwijl hij door zijn handicap slechts één stok kan gebruiken.
  Langlauf Vereniging Gouda is dan ook terecht trots dat zij een klein deeltje aan zijn prestatie hebben kunnen bijdragen. Voor triatleten die ook zin in langlaufen hebben kijk op http://www.langlauf.nl