Almere vervangt Huizen in 1eDivisie

Eerste Divisie TriathlonALMERE / HUIZEN - De organisatie van de Oostermeent Triathlon in Huizen heeft te kennen gegeven dit jaar niet als gastheer te kunnen optreden voor de Apex 1eDivisie Triathlon op 8 juni. In goed overleg is daarom besloten om direct een vervangende wedstrijd te zoeken om de racekalender te kunnen blijven voorzien van vijf races. Vandaag is bekend geworden dat de ATC Triathlon Almere op 2 juni de teams van de 1eDivisie zal ontvangen.
Tijdens het uitwerken van de plannen van de Oostermeent Triathlon in Huizen, is gebleken dat het niet lukt om de extra atleten die de 1eDivisie zal brengen, op een veilige manier aan de wedstrijd te laten deelnemen. De wedstrijdorganisatie in Huizen heeft daarop besloten zich terug te trekken als gastheer. De organisatie van de Apex 1eDivisie Triathlon betreurt het afhaken van Huizen, maar heeft alle begrip voor de argumentatie. Veiligheid van de deelnemers is een groot goed.

De ATC Triathlon in Almere is bereid gevonden de fakkel van Huizen over te nemen. Op zondag 2 juni zullen de deelnemers aan de Apex 1eDivisie Triathlon de Olympische afstand afleggen. De organisatie in Almere heeft inmiddels op haar website meer informatie bekend over tijdschema, parcoursen en andere praktische informatie. Dit jaar zal het Catamaranstrand van de Marina Haven het centrale punt zijn van de ATC Triathlon. Na een aantal succesvolle jaren in Almere-Hout is er vanwege de groei van de wedstrijd gekozen voor een nieuwe unieke locatie. Bij de Marina Haven zal tegelijkertijd met de Almere Regatta de ATC Triathlon plaatsvinden. Met deze nieuwe locatie denkt de organisatie te kunnen zorgen voor nog meer sfeer en beleving voor de deelnemers, de vrijwilligers en het publiek.

De inschrijving voor deelnemers van de 1eDivisie verloopt via de teamcaptains, die daarover meer informatie zullen ontvangen. Individuele atleten hoeven op dit moment nog geen actie te ondernemen.

Bronnen / Links:
- ATC Triathlon Almere
- Nederlandse Triathlon Bond

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

  1. Tjeerd - 31 januari 2013:

    Is het zondag 2 juni? of zaterdag 1 juni?

    [Noot redactie] Zondag 2, volgens hun site en NTB-inschrijvingen. Is inmiddels aangepast.