Jacomina Eijkelboom komt van de hel in de hemel

KASTERLEE (BEL) - [updated] - De elfde editie van de Hel van Kasterlee is vandaag gewonnen door Jacomina Eijkelboom. De Utrechtse atlete deed over de zwaarste duathlon ter wereld ruim negeneneenhalf uur. Daarmee bleef ze de Belgische concurrente Veronique Platteeuw zes minuten voor. Na de eerste 15 kilometer lopen door veld en bos lag Eijkelboom nog tien minuten achter op Platteeuw. Langzaam kroop ze op de mountainbike naar haar toe om met slechts twee minuten voorsprong aan de dubbele loopafstand te beginnen ter afsluiting van de extreme duathlon, die altijd in het derde weekend van december wordt gehouden. De start is in het donker, de laatste deelnemers komen vanavond ook in het donker binnen.

Bij het invallen van de schemering kwam Eijkelboom de sporthal waar de finish ligt in gelopen. De atlete van triathlonvereniging Hellas uit Utrecht had haar krachten goed gedoseerd en liep nog uit. Het was de tweede keer dat een Nederlandse de Hel van Kasterlee het beste bedwong. Eerder won Alieke Griffioen tweee keer de wedstrijd en Ans Lammertink éénmaal.

Bij de mannen was Seppe Odeyn heer en meester. Hij klopte titelverdediger Tony Goossens. Aan de ultieme uitdaging op duathlongebied deden 222 deelnemers mee. Het parcours was door de regenval nauwelijks begaanbaar en de eerste uren liepen en fietsten de deelnemers constant in de regen.

UITSLAGEN 
CROSS DUATHLON KASTERLEE (BEL)
(15L - 105MTB - 30L)
MANNEN -----------------------------
 1 Seppe Odeyn     BEL 8.08.41
 2 Tony Goossens    BEL 8.21.57
 3 art Borghs      BEL 8.24.57
 4 Chris Maes      BEL 8.30.47
 5 Patrick Verdonck   BEL 8.59.00
 6 Ludwig Willems    BEL 8.59.18
VROUWEN ----------------------------
 1 Jacomina Eijkelboom    9.32.20
 2 Veronique Platteeuw BEL 9.38.14
 3 Griet Schrijvers   BEL 9.51.54
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Winterduathlon Kasterlee

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

4 reacties

 1. Wim - 26 december 2012:

  Hans, het verslag komt op mijn conto.
  Op mijn facebook-pagina had ik het al snel veranderd overigens. Maar toen was het eerste persbericht al weg. Er deed 1 Nederlander mee bij de mannen: Mil Adriaensens uit het Zeeuwse Aardenburg.

 2. Frans Hooijen - 24 december 2012:

  Inderdaad Hans, Niks mooier als finishen in de hel van Kasterlee. Al 5x gestart, en 3x gefinisht en het blijft een unieke ervaring.
  En wat Nederlandse deelnemers betreft, volgend jaar ben ik er weer bij.

 3. Hans - 24 december 2012:

  Ook in 2009 won een Nederlandse atlete, Ans Lammertink uit Enter, de Hel van Kasterlee.

 4. Hans Cleemput - 24 december 2012:

  Mooi verslagje Hans, maar je hebt wel Ans Lammertink over het hoofd gezien. Zij was samen met Allieke Griffioen (2x) een van de voorgangsters van Jacomina als Nederlandse winnares van de Hel.
  Dit jaar deed ook de Utrechtse Yvonne Huis In T Veld uit na een knappe wedstrijd.
  Opvallend dit jaar: geen enkele Nederlandse man aan de start. Heeft dat te maken met angst voor de Belgische suprematie in winterduatlons of is de Hel gewoonweg te zwaar?
  Er is nochtans niks mooier dan finishen in de Hel.
  En dan nadien lekker Kerst vieren.
  Dus bij deze: prettige feestdagen!