Jacomina Eijkelboom komt van de hel in de hemel

KASTERLEE (BEL) – [updated] – De elfde editie van de Hel van Kasterlee is vandaag gewonnen door Jacomina Eijkelboom. De Utrechtse atlete deed over de zwaarste duathlon ter wereld ruim negeneneenhalf uur. Daarmee bleef ze de Belgische concurrente Veronique Platteeuw zes minuten voor. Na de eerste 15 kilometer lopen door veld en bos lag Eijkelboom nog tien minuten achter op Platteeuw. Langzaam kroop ze op de mountainbike naar haar toe om met slechts twee minuten voorsprong aan de dubbele loopafstand te beginnen ter afsluiting van de extreme duathlon, die altijd in het derde weekend van december wordt gehouden. De start is in het donker, de laatste deelnemers komen vanavond ook in het donker binnen.

Bij het invallen van de schemering kwam Eijkelboom de sporthal waar de finish ligt in gelopen. De atlete van triathlonvereniging Hellas uit Utrecht had haar krachten goed gedoseerd en liep nog uit. Het was de tweede keer dat een Nederlandse de Hel van Kasterlee het beste bedwong. Eerder won Alieke Griffioen tweee keer de wedstrijd en Ans Lammertink éénmaal.

Bij de
MANNEN
was Seppe Odeyn heer en meester. Hij klopte titelverdediger Tony Goossens. Aan de ultieme uitdaging op duathlongebied deden 222 deelnemers mee. Het parcours was door de regenval nauwelijks begaanbaar en de eerste uren liepen en fietsten de deelnemers constant in de regen.

 UITSLAGEN CROSS DUATHLON KASTERLEE (BEL) (15L - 105MTB - 30L) 
MANNEN

-----------------------------
1 Seppe Odeyn BEL 8.08.41
2 Tony Goossens BEL 8.21.57
3 art Borghs BEL 8.24.57
4 Chris Maes BEL 8.30.47
5 Patrick Verdonck BEL 8.59.00
6 Ludwig Willems BEL 8.59.18
VROUWEN ----------------------------
1 Jacomina Eijkelboom 9.32.20
2 Veronique Platteeuw BEL 9.38.14
3 Griet Schrijvers BEL 9.51.54

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Winterduathlon Kasterlee