EK Powerman Horst door ETU aangewezen als WK-qualifier

Powerman Horst 2013 siteLUXEMBURG (LUX) – Op de Europese wedstrijdkalender schitterde het EK Duathlon over de korte afstand dit jaar al door afwezigheid. Het lukte de ETU niet om een geschikte gastlocatie daarvoor te vinden. En ook in 2013 zal dat nog het geval zijn. Ondanks een uitgebreide zoektocht staat de ETU nog steeds met lege handen als het gaat om het EK Duathlon korte afstand. Om ondanks het ontbreken van dit EK toch een kwalificatiewedstrijd te hebben voor het WK Duathlon – dat voor elite-atleten is gecombineerd met de World Games eind juli in het Colombiaanse Cali, en dat voor alle andere categorieën plaatsvindt in Ottawa – heeft de ETU nu de bestaande samenwerking met Powerman verder aangehaald. De Powerman Holland in Horst van 21 april 2013 is nu aangewezen als kwalificatiewedstrijd.

Junioren kunnen zich kwalificeren in de EK-wedstrijd over de Sprint-afstand. Voor de elite en de neosenioren geldt de wedstrijd over de lange afstand als kwalificatiewedstrijd. De age-groupers kunnen kiezen of ze zich willen kwalificeren via de sprintafstand of de lange afstand.

Inschrijving voor de Powerman Holland is inmiddels geopend, op hun in de afgelopen maanden geheel vernieuwde website.

Bronnen / Links:
Powerman Holland