Nike Flash vest

In deze dagen van donkerte en koude is zichtbaarheid van het grootste belang. Naast alle bekende ‘kerstverlichting’ voor op het hardlopende of fietsende lichaam met bijpassende neongele ‘imitatie’ wegwerkers overgooiers heb je kleding van verschillende merken zoals Saucony, Brooks, Ron Hill en nog enkele andere merken die beter zichtbare kleding maken.

Maar voor mij is de klapper van allemaal het Nike Flash vest. Ik ben geen liefhebber van jacks. Zelfs de meeste ‘ademende’ uitvoeringen zijn mij te benauwd, maar daarom loop ik veel in een shirt en daarover heen een bodywarmer oftewel het jack zonder de mouwen er aan.

Het Nike Flash vest voelt in eerste instantie wat merkwaardig aan qua materiaal. Het is gemaakt van een gelamineerde stof die daardoor een beetje raar aanvoelt. Het lijkt ook wat zwaarder te zijn dan normaal, maar als je het draagt is er niets wat hinderlijk is. Tijdens het trainen blijkt het wel iets warmer te zijn dan een normaal vest, maar het is goed te doen en in deze tijd van het jaar met veel basis trainingen in DT1 is het niet snel té warm.

In de regen loopt het water er prima af en houdt ook de wind zeer goed tegen. So far niets bijzonders, maar wat het coole van dit vest is is dat het compleet reflecterend is. Als je dit als fietser of automobilist nog over het hoofd ziet dan heb je echt een bezoekje aan Hans Anders overgeslagen. In normaal licht is het slechts een wat saai ogend grijs vest, maar in het donker met het licht erop schijnend ben je een soort wandelende schijnwerper. Het is een ongelofelijk gezicht.

Een aardige feature is dat het vest reversible gedragen kan worden en dan zijn de zakken en de boord reflecterend en is de rest zwart van kleur.

Geen nadelen? Jawel, 1 heel groot nadeel en dat is de prijs. Die is bijzonder te noemen…………….. namelijk bijzonder hoog a € 220! In de US is het ook als jack verkrijgbaar tegen een kleine meerprijs.

 

 

 

 

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

4 reacties

 1. Tom - 17 december 2012:

  Heel even nieuwsgierig op Ebay rondneuzen - et voila - http://www.ebay.nl/itm/Nike-Mens-Flash-Vest-531392-070-RRP-149-99-/290793995903?pt=UK_Sporting_Goods_Sports_Clothing_LE&var=&hash=item8963c51223

 2. Joost - 12 december 2012:

  Volgens mij heeft het merk Sugoi, heel lang geleden eens fietskleding gehad die ook compleet reflecterend was. Er rijden inderdaad veel onoplettende weggebruikers rond kan ik als doorgewinterde fietsforens helaas beamen…

 3. Tom - 12 december 2012:

  Het Nike Vapour Flash jack is een top jack, ook aan 2 kanten te dragen en je bent er “waanzinnig” zichtbaar mee. Het heeft mij al de bijnaam “TL buis” opgeleverd. En de prijs …… wat is jouw veiligheid je waard? Er fietsen en rijden nog teveel sukkels rond die niet kijken. Zorg dus dat je zichtbaar bent.

 4. DeDuif - 11 december 2012:

  Mogguh beste prijs, ik haak af :).
  Zeer opvallend als er licht op schijnt als je die foto zo ziet.
  Maar ik denk dat een neonkleur wel zijn voordelen heeft bij schemer, zeker als de tegenligger geen auto/scooter is.
  Bij een klein fietslampje reflecteert het nou eenmaal minder.