Joost Christiaans wint ook crossduathlon Groesbeek

GROESBEEK – In de duathlons en crosstriathlons is Joost Christiaans al jaren een man voor de top-tien. Winnen doet de Renkummer echter pas dit seizoen met steeds grotere regelmaat. Na een paar weken geleden de snelste te zijn in Pijnacker, was zondag de triatleet van TV Arnhem wederom de snelste op het uitdagende parcours van de Cerberus crossduathlon van Groesbeek, volgend jaar het decor voor het NK crossduathlon. Christiaans bleef Kevin Gideonse en Carlos Baltus voor. Titelverdediger Arie de Jong werd vijfde net achter toptalent van het jaar Jorik van Egdom.

Ook bij de vrouwen twee ereplaatsen voor Nijmegenaren zonder de zege te pakken. Riikka Vreeswijk-Kelja, twee jaar terug al winnaar, heroverde haar titel. Ze liet de Nijmeegse atletes Van Vliet en Van Genugten ruim achter zich. Het was voor de van origine Finse haar derde zege in tien jaar Cerberus-duathlon Groesbeek.

 UITSLAGEN DUATHLON GROESBEEK (6,5L - 21MTB - 3L) 
MANNEN

-----------------------------
1 Joost Christiaans 1.41.24
2 Kevin Gideonse 1.42.16
3 Carlos Baltus 1.42.32
4 Jorik van Egdom 1.42.52
5 Arie de Jong 1.43.04
6 Mark Hamersma 1.48.03
VROUWEN ----------------------------
1 Riikka Vreeswijk 2.03.03
2 Linda van Vliet 2.08.46
3 Lucie van Genugten 2.10.18

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Triathlonvereniging Cerberus, Nijmegen