Chrissie Wellington stopt

Chrissie Wellington heeft aangekondigd te stoppen met Ironman Racing zoals het bericht op haar eigen website luidt. Ze schrijft zelf in haar persbericht dat zij haar overwinning op de Ironman van Hawaii 2011 als haar perfecte race beschouwt. Een race waarin zij zo diep is gegaan op fysiek en mentaal vlak dat het nu tijd is om verder te kijken naar de andere uitdagingen die het leven haar bieden.

Het afgelopen jaar heeft zij haar boek ’A Life Without Limits’ gepromoot en heeft ze veel werk gedaan voor verschillende goede doelen o.a voor de Jon Blais Foundation. Het rollend op de zij over de finish komen is een eerbetoon aan de vastberadenheid van deze triatleet die in 2005 de finish van IM Hawaii wist te halen terwijl de ziekte ALS hem al in zijn greep had. In 2007 overleed Blais, maar Wellington was zo geraakt door zijn verhaal dat zij als eerste zijn manier van finishen overnam. Deze finish ‘techniek’ is later gedoopt tot de ‘Blazeman Roll’ en wordt nu door meerdere triatleten gehanteerd.

Wellington heeft in een korte, maar heftige periode van vijf jaar laten zien dat zij de onbetwiste Ironman / Long Distance triahlete sinds 2007 is geweest. De ongeslagen status en records op de langste afstand plaatsen haar naast de andere ‘Queen of Triathlon’: Paula Newby-Fraser.

Er zullen vast een aantal dames pro’s zijn die heel erg blij zijn met het besluit van Chrissie :-)