Olympische triathlon goed op weg naar 2016

NIEUWEGEIN – Uit de vandaag door NOC*NSF bekend gemaakte verdeling van de topsportgelden kan worden opgemaakt dat de Olympische triathlon op de goede weg is met het oog op de Spelen in Rio 2016 en die van vier jaar daarna. Er wordt ruim € 70.000,- extra geïnvesteerd in het Olympische programma, maar ook paralympische programma dat de Nederlandse Triathlon Bond aan NOC*NSF heeft aangeboden.

Daarmee kan de triathlon zich gedegen voorbereiden op de komende Olympische cycli, met een podiumplek in Rio voor een van de triatletes uit de kernploeg als concrete doelstelling. Voor de paralympische ploeg geldt een streven voor twee medailles in Rio. De beleidsambities van de bond reikten echter wel verder en de toewijzing die nu heeft plaatsgevonden stelt de topsportstaf nog wel voor enkele lastige keuzes. Die zullen binnen nu en enkele weken worden gemaakt. De steun die het NTC Triathlon in Sittard vanuit de Sportzone Limburg gaat ontvangen speelt hierbij ook een belangrijke rol.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond