Paul Embrechts wint crossduathlon Langevelderslag

Paul Embrechts - Beachduathlon Noordwijk 2012NOORDWIJK – De Belg Paul Embrechts heeft zondag de Running Center Beach Duathlon in Noordwijk op zijn naam geschreven. De duathlon specialist kwam in het gure weer als eerste over de streep die midden op St(r)andplaats Nederzandt getrokken was. Daarmee bleef Embrechts meer dan tweehonderd Nederlandse deelnemers voor.

De organisatie van de Running Center Beach Duathlon begon zondag met een pittige tegenvaller. Alle vrijwilligers die zaterdag het parcours hadden voorzien van honderden dranghekken, konden het werk zondagochtend in alle vroegte weer opnieuw doen. De storm die in de nacht van zaterdag op zondag in Noordwijk had huisgehouden, had al het hekwerk omver geworpen en voorzien van een flinke laag zand. Met man en macht werkten tientallen vrijwilligers van de organiserende triathlonverening De Bollenstreek om alles tijdig weer terug op de plaats te krijgen.

De winnaar Paul Embrechts kreeg van een hektisch begin op de dag weinig mee. “Ik ben in de vroegte eerst het parcours gaan verkennen. Vooral de strandopgangen, want daar kan je tijdens dit soort zware wedstrijden het verschil maken”, verklapte Embrechts achteraf zijn wedstrijdplan. Het zwaartepunt van de beachduathlon zit hem inderdaad in de diverse beklimmingen.

Embrechts had vooraf al gekozen om de eerste loopronde in ieder geval tot bij de eerste strandafgang zich rustig te houden. Eenmaal in de duinen pakte hij een voorsprong waar de achtervolging niets meer aan kon doen. Met een halve minuut op een groep achtervolgers sprong hij op de mountainbike. Vervolgens wist de Belg zijn voorsprong uit te bouwen tot iets meer dan een minuut. Daarmee kon hij ook ongestoord naar de overwinning lopen. “Dat was een heerlijk gevoel en dan geniet je ook van zo’n wedstrijd en de prachtige omgeving”. Vooral dat laatste trok de Belg om voor de tweede keer in Noordwijk te starten. “Dit is zo’n uitdagend parcours met enorm veel klimwerk. Dat maakt deze wedstrijd zo mooi. Niemand kan zich hier verschuilen achter iemand zijn rug, want je moet toch echt zelf elke keer weer die duintoppen op.”

Achter Embrechts ontpopte zich een spannende strijd. Uit een groep van vijf atleten die gezamenlijk aan de laatste loopkilometers begonnen, won Joost Christiaans uiteindelijk het zilver en kwam Nico Altorf als derde over de finish. De winnaar van vorig jaar, Hendrik Venema, eindige op de vierde plaats net buiten het podium.

Bij de dames won Judy van den Berg de wedstrijd met overmacht. Juniore Lindy van Anrooij werd vijf minuten later tweede. Bij de kortere afstanden bleken Luciën Thijssen (heren) en Karin Slootweg (dames) de beste. Voor de Rijnsburgse Slootweg was het de vierde opeenvolgende overwinning.

Organisator Co Jansen keek tevreden toe bij het sportieve spektakel “Wij kunnen terugkijken op een mooie sportdag. Meer dan tweehonderd deelnemers en heel veel positieve reacties.”

UITSLAGEN 
CROSSDUATHLON NOORDWIJK
(7L - 16MTB - 3,5L)
MANNEN -----------------------------
 1 Paul Embrechts  BEL 1.18.31
 2 Joost Christiaans   1.19.14
 3 Nico Altorf      1.19.31 M40
 4 Hendrik Venema    1.20.27
 5 Kevin Gideonse    1.20.42
 6 Cyril Mica      1.21.57 M40
 7 Paul Boelens     1.24.22
 8 Bas de Bruin     1.24.44
 9 Ferdinand Oldeman   1.25.00
10 Carlos Baltus     1.25.00
VROUWEN ----------------------------
 1 Judy van den Berg   1.32.39
 2 Lindy van Anrooij   1.37.50
 3 Ingrid van Lubek   1.38.57 
 4 Judith Peterink    1.39.13 
 5 Marleen Stroomer   1.43.26 
 6 Inge Heus       1.44.02 
 7 Nathalie van der Salm 1.46.55 
 8 Mai Liem       1.47.55 V40
 9 Berber Bergsma    1.51.33 
10 Mirjam Melkman    1.56.01 V40
Bronnen / Links:
- Beachduathlon Noordwijk

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

2 reacties

 1. Kees Jansen - 5 november 2012:

  Mooie wedstrijd en prima georganiseerd door TV de Bollenstreek, goed weer en unieke entourage maakt het plaatje compleet!

 2. Jeroen - 5 november 2012:

  het was een mooie wedstrijd met goed weer. Niet druilerig zoals hier gemeld, maar mooi droog weer met een frisse oosten wind.