Mirjam Weerd knokt zich in top-vijf Ironman Arizona

TEMPE (USA) – De Ironman Arzizona is zonda gewonnen door de Duitser Nils Frommhold en de Amerikaanse Linsey Corbin. De Nederlandse triatleten Jan van Berkel en Mirjam Weerd deden lange tijd mee om de podiumplaatsen, maar gaven uiteindelijk op de marathon te veel toe. Frommhold maakte na een vergeefse poging de Olympische Spelen van Londen te halen zijn debuut op de Ironman. De Duitser bepaalde vanaf het zwemmen de koers, die hij winnend aflegde in 8.03.16 voor de eveneens verrassende Amerikaan Paul Matthews. Op het fietsen kwam, net als twee weken eerder op de Ironman Florida de Amerikaan Andy Starycowicz aan de leiding. Hij kon het nu op de marathon niet bolwerken en finishte als zevende. Ook Van Berkel, die bij het fietsen binnen drie minuten van de leider bleef, kende een moeilijke marathon. Hij viel van de vierde plaats terug naar de dertiende bij zijn tweede hele triathlon.

Mirjam Weerd was achter de benen van wereldkampioene Leanda Cave gaan liggen bij het zwemmen. Cave, die haar winst in IM Arizona van vorig jaar verdedigde, was echter nog te veel in de roes van haar Hawaii-zege en viel terug bij het fietsen. Zo niet Weerd, die de derde plaats goed vast kon houden bij het fietsen. Ook de marathon begon florissant voor de Amersfoortse en het leek erop dat ze na Barcelona (tweede) een maand geleden nu opnieuw in de medailles zou gaan vallen. Na een sanitaire stop, kwam de Davilex-atlete even vijfde te liggen, maar weldra knokte ze zich weer naar een derde plaats. Die inspanning was er te veel aan: Weerd kreeg in het tweede verloop van de marathon last van haar rug en knokte voor wat ze waard was. Op karakter liep ze de Ironman als vijfde uit. Voorin was het duel tussen de Amerikaanse teamgenotes Corbin en Meredith Kessler in volle gang. Corbin, reeds twee keer tweede in Tempe, haalde nu eindelijk de volle winst in een 9.01.44 uur.

Arizona had voor de achtste keer een Ironman in huis. Drie jaar geleden won Heleen bij de Vaate de race.

UITSLAGEN 
IRONMAN TEMPE (USA)
MANNEN ----------------------------- 
 1 Nils Frommhold    GER 8.03.16 
 2 Paul Matthews    USA 8.05.01
 3 TJ Tollakson     USA 8.07.39
 4 Tyler Butterfield  BER 8.14.44
 5 Jarmo Hast      FIN 8.16.12
 6 Ian Mikelson     USA 8.19.41
 7 Andrew Starykowicz  USA 8.20.39
 8 Matthew Russell   USA 8.30.53
 9 Christian Ritter   GER 8.35.11
10 Thomas Gerlach    USA 8.36.08
VROUWEN ----------------------------
 1 Linsey Corbin    USA 9.01.44
 2 Meredith Kessler   USA 9.06.44
 3 Corinne Abraham   GBR 9.15.13
 4 Sara Gross      CAN 9.18.07
 5 Mirjam Weerd       9.24.30
 6 Leanda Cave     GBR 9.24.54
 7 Haley Chura     USA 9.28.25
 8 Malaika Homo     USA 9.28.43
 9 Charisa Wernick   USA 9.30.30
10 Kim Schwabenbauer  USA 9.30.57
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Ironman Live

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.