AquaSphere Ergo Buoy

Dit is weer typisch zo’n dingetjes waarvan ik denk waarom heb ik dat zelf niet bedacht. In eerste instantie vond ik het onzin. Een band waarmee je de pull buoy vastzet om je benen. Maar in het gebruik blijkt het razend lekker te zijn. Bij de meest pull buoy’s in de vorm van het bekende 8tje moet je best stevig ‘knijpen’ om ervoor te zorgen dat deze niet tussen je benen vandaan schiet. Nou kan dat natuurlijk ook gewoon mijn techniek zijn, of misschien moet ik schrijven het gebrek daaraan. Daarbij komt ook nog dat ik wel eens de neiging tot krampverschijnselen kan hebben tijdens de zwemtraining als ik de dag ervoor lang heb gelopen, zeker wanneer ik dan de spanning op de spieren moet houden omdat anders dat kl…ding bij elk keerpunt tussen mijn benen vandaan schiet of om onverklaarbare redenen de neiging heeft steeds verder richting mijn enkels te kruipen. Daarom heb ik jaren geleden al ooit eens een wat meer gevormde pull buoy gevonden, maar met deze Ergo pull buoy van AquaSphere wordt het je wel veel makkelijker gemaakt.

De Ergo pull buoy heeft een duidelijk geaccentueerde vorm en een band waarmee je de pull buoy om je benen vastzet. Door de simpele kliksluiting kun je hem snel los en vastzetten.

Bij dames schijnt het probleem groter te zijn dan bij
MANNEN
omdat dames nogal kwistig schijnen te zijn met de bodylotion op de benen en daarom de pull buoy nog minder grip heeft. Geen idee of het waar is, maar bodylotion of niet met deze pull buoy no problemo meer. Door de band klemvast en je kunt je benen lekker ontspannen laten hangen.

Omdat beelden soms veel meer zeggen dan woorden laat ik het graag aan zwemkampioene Amanda Beard over om het in een kort filmpje uit te leggen.

 

De Ergo Pull buoy wordt in NL gedistribueerd door Amilco Sports en o.a. verkocht bij Tri-Run.