Joost Christiaans en Alieke Hoogenboom winnen in Pijnacker

PIJNACKER – De crossduathlon van Pijnacker is zaterdagmorgen gewonnen door Joost Christiaans en Alieke Hoogenboom. Christiaans kon de wedstrijd naar zich toetrekken nadat in de slotfase van het mountainbiken titelverdediger Tim Dullaart ten val kwam en daardoor uiteindelijk net buiten het podium belandde. Hoogenboom trok op de mountainbike de wedstrijd naar zich toe en hoefde op het lopen geen tegenstand meer te duchten.

In de eerste run zette Dullaart de toon samen met Mark Hamersma, de latere nummer twee. Gezamenlijk konden zij met een gaatje van een kleine minuut op de achtervolgers – met naast Christiaans onder andere ook Kevin Gideonse, Bas de Bruin en Carlos Baltus – beginnen aan het zoals altijd zompige en blubberige mountainbike-parcours. In de eerste ronde wist Dullaart Hamersma licht te lossen, maar Christiaans en Gideonse maakten de tijdens het lopen opgelopen averij al snel goed en volgde op slechts tientallen seconden. In de tweede omloop in het bosje achter het Delftse Ikea-complex kwamen zij er weer bij, maar toen sloeg het noodlot voor Dullaart toe. Op een smaller stuk parcours werd hij onbedoeld naar de zijkant gedrongen en sloeg over de kop de rietkraag in. Christiaans en Gideonse trokken door en in die volgorde meldden zij zich weer in de wissel bij de ‘Tinteltent’. Hamersma volgde een halve minuut daarachter en wist in de slotronde lopen Gideonse terug in te rekenen. Dullaart miste het podium, maar liet met de snelste tweede run zien dat als op het fietsen zaken anders waren gelopen, hij zondermeer zijn winst van vorig jaar had kunnen prolongeren. Ondanks de tegenslag keek de Rotterdammer tevreden terug op de wedstrijd.

Bij de vrouwen ging in de eerste run Juriena de Vries aan de leiding, met zo’n tien seconden daarachter Hoogenboom. Op de mountainbike wist Hoogenboom al snel de kop over te nemen, om daarna alleen maar verder uit te lopen. Achter haar moest De Vries nog toezien dat ook Jip Veelenturf op de mountainbike haar voorbij stoof. In de slotrun kon ze nog wel wat van haar achterstand goedmaken, maar de schade na het mountainbiken was inmiddels ruim te groot. Haar derde plaats kwam daarentegen geen moment meer in gevaar.

 UITSLAGEN CROSS DUATHLON PIJNACKER (5L - 20MTB - 2,5L) 
MANNEN

 ----------------------------- 
1 Joost Christiaans 1:19:22
 2 Mark Hamersma 1:19:48
 3 Kevin Gideonse 1:20:18
 4 Tim Dullaart 1:20:27
 5 Carlos Baltus 1:21:29
 6 Bas de Bruin 1:21:47
 7 Kevin Greeven 1:22:06
 8 Ferdinand Oldeman 1:22:15
 9 Ron Aardenburg 1:24:31 M40
 10 Sten Oostland 1:25:49 
VROUWEN ----------------------------
1 Alieke Hoogenboom 1:34:18
 2 Jip Veelenturf 1:39:29
 3 Juriena de Vries 1:43:09
 4 Judith Peterink 1:44:27
 5 Daphne Wezenberg 1:45:40
 6 Laura van Leeuwen 1:48:01
 7 Marleen Stroomer 1:48:43
 8 Gerda Kloet-Huybers 1:51:38 V40
 9 Angelien Visbeen 1:51:40
 10 Belinda Abbing 1:55:11

Bronnen / Links:
Crossduathlon Pijnacker