ETU kondigt TNATURA Cross Triathlon Series aan

LUXEMBURG (LUX) – De European Triathlon Union heeft deze week een nieuw Europees triathloncircuit aangekondigd: de TNATURA Cross Triathlon European Series. Eerder dit najaar heeft ETU-president Renato Bertrandi hiertoe een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Island Group, die overigens ook nauw verbonden lijkt te zijn aan de XTERRA-wedstrijd op Sardinië, gelet op het fotomateriaal op hun website en de ronkende promotievideo in de promotiebrochure van TNATURA.

Dit nieuwe circuit heeft de ambitie om op termijn in ieder Europees land een evenement te gaan neerzetten, maar in het eerste (pilot) jaar 2013 houden ze het nog bij een zeer bescheiden aantal van drie evenementen in midden-Europa en rond de Middellandse zee. Welke dat dan zijn, blijft vooralsnog vaag. Wel hebben volgens eigen zeggen diverse Europese organisatoren van cross-triathlons al belangstelling getoond.

Enigszins opvallend is de stap wel. De ontwikkeling van de crosstriathlon in ETU-verband wordt kennelijk vanaf de start al uit handen gegeven aan een commerciële partij. En kennelijk hadden ze er bij de ETU geen behoefte aan om dat dan te beleggen bij een partij die op dat specifieke terrein al aantoonbare ervaring en kwaliteit heeft. Maar goed, XTERRA is misschien te Amerikaans…

Bronnen / Links:
European Triathlon Union