Diederik Scheltinga tweede op halve triathlon Down Under

LAKE HOOD ASHBURTON (NZL) – Nederlandse triatleten hebben een succesvol weekend achter de rug. Zaterdag won Danne Boterenbrood de Ironman 70.3 op Lanzarote, vandaag werd Diederik Scheltinga tweede op een halve triathlon in Ashburton. De zogeheten South Island Half Ironman werd gedomineerd door de lokale favoriet Rob Creasy, die zijn titel prolongeerde.

Scheltinga zwom in een nieuw wetsuit en heeft ook niet zijn wedstrijdfiets meegenomen Down Under. De triatleet uit Huissen had bovendien de zware fietsetappewedstrijd Tour of Southland nog in de benen. Als achtste verliet de Davilex-triatleet het water om met het fietsen als derde terug te keren in de wisselzone. Daarna liep de oudste telg uit de Scheltinga-triathlonfamilie gemakkelijk naar een tweede plaats. Het leverde hem naast de 250 dollar prijzengeld een handdoek en een tros bananen op.

 UITSLAGEN TRIATHLON ASHBURTON (NZL) (Ironman 70.3 afstand) 
MANNEN

-----------------------------
1 Rob Creasy NZL 4.01.04
2 Diederik Scheltinga 4.07.02
3 Chris Keogh NZL 4.10.58
4 Nathan Smith NZL 4.15.41
5 Tim Valentine NZL 4.21.43
6 Glen McSkimming NZL 4.23.46
VROUWEN ----------------------------
1 Tamsyn Hayes NZL 4.27.04
2 Nikita Watkins NZL 4.59.44
3 Julia Williamson NZL 5.04.24

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst