Verlotingsactie BES-T aminozurenpakket

BES-T productenBES-T is een nieuwe, wetenschappelijk onderbouwde serie producten die beogen het prestatievermogen te verhogen en het herstel na inspanning te verbeteren. Om nu ook meer bekendheid te krijgen in de triathlonwereld, biedt BES-T een gratis aminozurenpakket aan in een verlotingsactie.

BES-T is het enige product ter wereld dat aminozuren verwerkt in een crème. Door deze op de huid aan te brengen worden de aminozuren geabsorbeerd op die plaatsen waar het nodig of gewenst is. Het voordeel daarvan is dat de aminozuren dus gericht en plaatselijk werken, zonder ongewenste neveneffecten voor de spijsvertering. De BES-T productenlijn bestaat uit Amino Power (met arginine), Amino Endurance (met taurine) en Amino Recovery (met glutamine).
Diverse bekende sporters zijn ambassadeur van BES-T en hebben deze intensief getest, zoals bokser Andy Souwer, voetballer Giovanni van Bronckhorst en oud-profrenner Michael Boogerd.

Het pakket dat nu in een verlotingsactie wordt aangeboden, bestaat uit een pot Amino Power, een flacon Amino Endurance en een flacon Amino Recovery, met een gezamenlijke verkoopwaarde van € 89,85.
Belangstellenden kunnen zich via de BES-T facebook pagina aanmelden onder vermelding van ‘Triathlon 226 actie’. De verlogingsactie loopt tot eind december. Op 1 januari zal de winnaar van het pakket bekend worden gemaakt.

Bronnen / Links:
- BES-T

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

16 reacties

 1. Hidde - 20 november 2012:

  @Roland, met dergelijk “wetenschappelijk” rapport kun je het onderzoek niet beoordelen en nagaan in hoeverre de door BES-T gedane beweringen kloppen. Hiervoor ontbreekt het aan informatie over onderzoeksdesign, statistische informatie, en eigenlijk ook aan (ruwe) data. Zonder precieze informatie hoe conclusies tot stand zijn te komen, en hoe bevindingen zijn te repliceren kun je eigenlijk al het wetenschappelijk tussen aanhalingstekens plaatsen. Kijk naar de fraude rondom Stapel, en naar het lezen van “How to lie with statistics” zul je versteld staan hoe je elk onderzoeksresultaat toch op het eerste oog en voor de meerderheid van het publiek in de gewenste richting kunt laten wijzen.

  Desalniettemin blijft het zo dat het placebo effect meer dan sterk kan zijn. Dus al iemand ervan overtuigt is dat hij/zij betere prestaties levert met het gebruiken van BES-T dan zal hij/zij waarschijnlijk minder presteren zonder, maar dat is dan toe te schrijven aan de psyche.

 2. Roland - 15 november 2012:

  @Waldo: Een link naar het stuk uit Keulen staat beneden genoemd in de discussie (zie eerste reactie Richard van Diesen)

 3. Waldo van Hemert - 15 november 2012:

  Mooi stuk hieronder maar dan lees je de afkomst. Wie niet achter zijn product staat zal het niet verkopen. Ik zou dus graag het stuk uit Keulen willen lezen. Hoop dat iemand het mij kan sturen. Want ik ben er van overtuigd dat zodra iets een goede wetenschappelijke onderbouwing heeft het ook daadwerkelijk werkt. Of dit dan alleen psychisch werkt is een tweede vraag maar dat is geen probleem. Psychisch kan je meer in je lichaam veranderen dan mensen voor mogelijk houden.
  Tot nu toe is het beste onderzoek een praktijkgericht onderzoek van Koen de Haan met mijn trainingsgroep waarbij er na een dag trainen iedere sporter 1 been insmeerde met dit product. Geen sporter merkte resultaat.

 4. Robert Jan Bood - 15 november 2012:

  Beste Tim Koppen,

  Zijn jullie nog van plan een artikel te publiceren (RCT) wat de werking van jullie product aantoont? Een groeiend aantal patentaanvragen bewijst niet dat jullie product werkt. Is het mogelijk om het rapport uit Keulen openbaar te maken voor de kritische lezer van triathlon226.nl. Voor diegene die willen weten hoe sterk het placebo effect kan zijn, lees het boek “bad science”.

 5. Lex - 15 november 2012:

  Het komt er toch vaak op neer of je wil dat het werkt of niet. Ik zelf heb het geprobeerd en het werkt. En of dit nu tussen mijn oren zit of niet maakt mij niet uit.

 6. Tim Koppen - 15 november 2012:

  Beste atleten,

  Het statement wetenschappelijk onderbouwde producten heeft geen betrekking op het onderzoek dat gedaan is door de Sport Universiteit van Keulen. De terminologie slaat op het productieproces, de samenstelling en het resultaat wat men via BES-T krijgt na aanbrengen op de huid. De BES-T producten worden geproduceerd via een wereldwijd gepatenteerde technologie waarbij in combinatie met de samenstelling (intellectuele know-how) het product een Liquid Patch vormt over de huid heen. Na absorptie komen de aminozuren, via de huid in het capillair systeem en zo in de onderliggende spieren terecht.

  4 jaar geleden was voorspeld dat transdermal patches één van de snelst groeiende technologiën zou worden voor het toedienen van medicijnen. Dit wordt aangetoond door het groeiend aantal patentaanvragen (meer dan een vervijfvoudiging in de laatste 10 jaar) op deze nieuwe wijze van toediening. Dit is een bevestiging van het succes. Transdermal patches worden namelijk gebruikt om voedingstoffen op te nemen in het lichaam welke moeilijk verteerd worden door het lichaam (zoals juist aminozuren) en welke net lokaal hun effect moeten realiseren (bv bestrijding van plaatselijke ontstekingen).

  Niettemin zijn wij ervan overtuigd dat het beste bewijs de eigen ervaring is. Het feit dat de verkoop van onze producten in snelstijgend tempo groeit en de vele positieve reacties, bevestigt de kwaliteit en werking van ons pionierswerk. De andere zijde van de medaille is dat we sporters moeten overtuigen van deze nieuwe manier van prestatieondersteuning, maar dat zal het BES-T product zelf voor zijn rekening nemen. Een dergelijk rapport van de Sport Universiteit van Keulen, een zeer critische partij, bevestigt enkel de meerwaarde van de BES-T producten.

  Bio Essentials Sport - Technology
  Hoofdkantoor

 7. Richard van Diesen - 14 november 2012:

  Exact Roland.
  Wat mij ook tegenstaat is dat er gesproken wordt over een serie wetenschappelijk onderbouwde producten. Er is een product getest in een quasi wetenschappelijk artikeltje. Wat wetenschappelijk rammelt aan alle kanten. er wordt bv niet verteld wat voor maximale en submaximale oefeningen (welke spiergroepen) worden uitgevoerd. Wat waar, hoeveel en hoe precies de treatment was. Afwijken van de vooraf bepaalde statistische methode, met nog steeds geen statisch significante uitslag. En we hebben het over een submaximale inspanningen met gemiddeld tussen 7 en 8 herhalingen (9 % is in dit geval dus een herhaling meer). De gebruikte krachtoefening is dus ook totaal niet te vergelijken met duursporters.
  Als enelaatste, er zijn weinig producten die via de huid worden opgenomen. als dit al gebeurd komt het in de bloedbaan en zeker niet direct in de onderliggende spieren.
  Maar als je geld teveel hebt en zeker weet dat het bij jou helpt. Vooral doen!

 8. Erwin Delisse - 14 november 2012:

  Zelf gebruik ik altijd de power (911) en recovery (789) producten voor trainingen en wedstrijden

 9. Roland - 14 november 2012:

  Tja, als ik de producten zelf verkocht zou ik ook zeggen dat ze werken … Het gebrek aan wetenschappelijk bewijs hoeft anderzijds niet te betekenen dat ze niet werken natuurlijk. Ook begrijpelijk dat een producent geen kostbare tijd wil verliezen met het verzamelen van dit (eventuele) bewijs, maar wel vreemd (zo niet misleidend) dat als dit bewijs ontbreekt het wel als “wetenschappelijk onderbouwd” wordt aangeprezen.

 10. Koen - 14 november 2012:

  We hebben afgelopen zomer op trainingsstage met het team de 599 getest, maar sindsdien heeft niemand het meer gebruikt…

 11. Erwin Delisse - 14 november 2012:

  9% verschil tussen een placebo en de BES-T 911 is toch een aanzienlijk verschil. Zelf gebruik ik de producten nu 2 jaar en ben zeer tevreden. Het geeft net het beetje extra power en uithouding. Met het herstelproduct herstel ik echt vele malen sneller.

 12. Maarten van Kooij - 13 november 2012:

  Rob Barel zegt toch dat t werkt… wat voor bewijs is er nog meer nodig dan… ;)

 13. Robert Jan Bood - 13 november 2012:

  Niet erg overtuigend. Volgens mij staat er in dit artikel dat er geen significant verschil is tussen de placebo en 911 (BES-T). Daarnaast is er geen enkele verwijzing naar een gepubliceerd artikel wat de gedachte achter de werking van BES-T onderbouwd.

 14. Richard van Diesen - 12 november 2012:

  Lees dit onderzoek:
  http://www.lipodrift.com/PDF/Final_Report_BES-T-2012.pdf
  en trek je conclusie Rob ert Jan

 15. Robert Jan Bood - 12 november 2012:

  Erg benieuwd naar de wetenschappelijke onderbouwing van dit “wonder product”

 16. Pieter - 11 november 2012:

  Wat een promoactie! 1 pakket ter waarde van 89,95 te vergeven…..aanmelden maar!!!! LOL, SUCCES!!!