Yvonne van Vlerken tweede in Ironman 70.3 Austin

AUSTIN (USA) – In Austin werd Yvonne van Vlerken zondag tweede op de 70.3 Ironman. Van Vlerken, die afwisselend in Oostenrijk en op Hawaii woont, had vijf minuten achterstand op de Canadese Rachel McBride. Van Vlerken maakte de meeste tijd van haar achterstand goed op het looponderdeel. Na het zwemmen en fietsen keek de voormalig wereldrecordhoudster op de hele triathlon nog tegen een achterstand van bijna acht minuten aan. Haar halve marathontijd van 1.23 stemde de blonde triatlete tevreden. Dit jaar liet de geboren Rijnmondse de Ironman van Hawaii schieten. De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door voormalig topzwemmer Andy Potts. Twee weken terug werd Potts nog zevende op Hawaii.

In juli moest Van Vlerken nog een plotselinge operatie ondergaan, waarbij een groot lipoom uit haar lies werd verwijderd. Het was de bedoeling dat deze snel poliklinisch werd verwijderd, maar de operatie duurde uiteindelijk twee uur. Het duurde daarna weer een paar weken voordat ze haar training weer kon oppakken. Als gevolg daarvan moest ze een aantal wedstrijden laten schieten, en als gevolg daarvan kon ze ook niet op Kona starten. In Cozumel liet ze kort geleden al weer zien goed op de weg terug te zijn, hetgeen in Austin werd bevestigd.

UITSLAGEN 
IRONMAN 70.3 AUSTIN (USA)
MANNEN -----------------------------
 1 Andy Potts     USA 3.51.29
 2 TJ Tollakson    USA 3.52.07
 3 Chris McCormack   AUS 3.55.24
 4 Jeff Symonds    CAN 3.56.29
 5 Brandon Marsh    USA 4.01.50 
 6 Mauro Cavanha    BRA 4.03.47 
VROUWEN ----------------------------
 1 Rachel McBride   CAN 4.20.53
 2 Yvonne van Vlerken    4.24.03
 3 Tenille Hoogland  CAN 4.25.07
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

»