Thomas Bruins wint open Oceanisch kampioenschap duathlon

BAROSSA (AUS) – Thomas Bruins (foto) heeft afgelopen weekeinde in Australië het open Oceanisch kampioenschap duathlon gewonnen. Bruins versloeg in de stayerwedstrijd in Barossa de Australiër Matt White en diens landgenoot Raf Baugh. De in Australië woonachtige duatleet veroverde daarmee een slot voor Nederland voor de Wereldspelen in Colombia in 2013. De Wereldspelen zijn een internationaal sportevenement bedoeld voor sporten en sportonderdelen die niet Olympisch zijn. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats. De Wereldspelen worden volgend jaar, van 25 juli tot 4 augustus, in het Colombiaanse Cali gehouden. Stefanie Bouma stelde eerder tijdens het WK duathlon in Nancy al een startplaats voor de vrouwen veilig.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond