Almeers Triathlon Circuit 2013 in een nieuw jasje

ALMERE – Vijf jaar geleden kreeg het Almeers Triathlon Circuit een nieuwe opzet. Afgelopen jaar werd overduidelijk dat het nieuwe concept aan was geslagen. Het circuit groeide eenvoudigweg uit zijn jasje. Zwembad vol, onvoldoende parkeerplekken bij de triathlon en een druk fietsparcours. Een een geweldig succes waar de organisatie met trots op terugkijkt, maar wat de organisatie er ook toe heeft gebracht om het circuit voor 2013 weer stevige aan te pakken.

Dit weekend werden de wedstrijddata voor 2013 bekend gemaakt, samen met de plannen voor de nieuwe opzet van een aantal wedstrijden binnen het circuit. Het circuit voor 2013 zal uit vier wedstrijden bestaan. Alle wedstrijden een eigen website, die naast de circuitwebsite komt te staan.

Het ATC 2013 begint op 26 januari met de KidneyRun. Weer in de Havenkom van Almere Haven, maar dit keer als avondwedstrijd: de KidneyRun@Night. De start van de race is in de avondschemering waardoor er grotendeels in het donker gelopen wordt. Na afloop van de wedstrijd is er een ‘Apres-Run’-feest in de Havenkom waar de deelnemers kunnen bijkomen van hun inspanningen.

Voor de tijdrit moest de organisatie in een laat stadium uitwijken naar een andere ronde dan ze gewend waren. Dit bleek een schot in de roos: wind, polder en lange rechte wegen. De tijdrit zal op 21 april 2013 dus op hetzelfde parcours zijn als in 2012. Om te voorkomen dat de individuele strijd tegen de elementen veranderd in een ‘stayerfestijn’ zal er een maximum zijn aan het aantal deelnemers, waarbij geldt: vol=vol.

Wat in de kalender nog ontbrak was een zwemloop in buitenwater. Na jaren succesvol een indoor zwemloop te hebben georganiseerd, verhuist deze nu naar buiten. Op 29 juni 2013 vindt de Zwemloop Almere plaats. De startlocatie is op een steenworp afstand van het stadscentrum van Almere Stad. Er wordt in het Beatrixpark gezwommen en ook het loopparcours voert de deelnemers door het park voordat de finish vlakbij de zwemlocatie wordt bereikt.

Voor de triathlon zat het er al even aan te komen dat de huidige locatie te klein werd. De groei van Nobelhorst maakte het fietsparcours steeds lastiger en het speeltoestel wat midden in het finishgebied werd geplaatst was de spreekwoordelijke druppel. De triathlon is dus op
2 juni 2013 op een nieuwe locatie. Waar dat zal zijn zal later nog bekend gemaakt worden.

Bronnen / Links:
– Jefry Visser
Almeers Triathlon Circuit
Tijdrit Almere
Zwemloop Almere