Running Center Katwijk nieuwe hoofdsponsor Beachduathlon Noordwijk

Ondertekening contract Beachduathlon (op de foto: Erik Nieuwenhuis en Karin Slootweg)

NOORDWIJK – Running Center Katwijk is de nieuwe hoofdsponsor van de Beachduathlon in Noordwijk. Afgelopen week ondertekende Karin Slootweg, eigenaresse van Running Center Katwijk, het sponsorcontract voor de Beachduathlon die dit jaar plaatsvindt op zondag 4 november. De organisatie gebruikt de sponsorinkomsten voor de verdere groei van het evenement.

De Noordwijkse Beach Duathlon wordt jaarlijks georganiseerd door Triathlonvereniging De Bollenstreek. Met de komst van nieuwe sponsoren, en dankzij het ondersteunende Nederzandt, groeide het aantal deelnemers de afgelopen jaren gestaag. Een hoofdsponsor ontbrak echter lange tijd voor het evenement.

Organisator Co Jansen ziet met Running Center Katwijk niet alleen de gewenste hoofdsponsor bij het evenement aanhaken, maar ook nog eens een naam die aanspreekt in de regionale sportwereld. “Running Center Katwijk is een actieve hardloopwinkel. Bij diverse sportieve evenementen in de regio treden zij op als sponsor. Zij onderschrijven de doelstelling om dit evenement te laten groeien.”

Het deelnemersaantal groeit de afgelopen jaren. Ook dit jaar verwacht de organisatie meer deelnemers. “Vanwege het mooie parcours over het strand en door de duinen, zien veel mensen een uitdaging in dit evenement. Als vereniging vinden wij het leuk om te zien dat steeds meer mensen de sportieve uitdaging aan willen gaan. Wij zien het ook als onze taak om mensen op deze manier met de duathlon- en triathlonsport in aanraking te laten komen.”

Karin Slootweg deelt namens Running Center Katwijk deze mening. “Wij merken dat steeds meer mensen willen gaan hardlopen. Het is belangrijk om daarbij goede begeleiding te geven in bijvoorbeeld de schoen- en kledingkeuze. Tegelijkertijd is het mooi dat recreatieve sporters uit de regio de kans hebben om deel te nemen aan goed georganiseerde en recreatieve evenementen. Dit stimuleert iedereen om met een doel te trainen.”

Bronnen / Links:
Running Center Beachduathlon Noordwijk