Winst voor De Vries en Van der Smissen in Assen

ASSEN – De AAC 61 Duathlon in Assen is de laatste jaren traditioneel de afsluiting van het duathlonseizoen op de weg. Op het vanwege regen en afgebroken takken ietwat gevaarlijke parcours toonde Esther de Vries zich dit keer de sterkste dame. Zij was net even te snel voor Yvonna Tinga. Tinga won de eerste drie edities van het circuit dat dit jaar haar veertiende jaargang beleefde. Zij maakte vandaag haar rentree op het nationale niveau. Talisa van der Fluit finishte als derde.
De MANNEN race werd net als vorige week op het NK in Tilburg een tweestrijd tussen Armand van der Smissen en Alexander Picard. Van der Smissen pakte een vijftiental seconden voorsprong tijdens de eerste run. Tijdens het fietsen bleef het verschil steeds tussen de vijf en tien seconden schommelen, maar Picard kon het gat niet volledig dichtrijden. Picard wisselde vervolgens niet van schoenen en wist daardoor weer aan te sluiten bij de veelvoudig nationaal kampioen. Die was de sterkste tijdens het slotonderdeel. Achter van der Smissen en Picard werd streekgenoot Erik van der Heijden derde.

Met de laatste wedstrijd in het SIE Supplies Duathloncircuit zijn daarmee ook de eindstanden bekend geworden. De winst ging naar Stefanie Bouma en Armand van der Smissen. Van der Smissen won met met het kleinst mogelijke verschil voor “coming man” Alexander Picard.

Prijsuitreiking vindt zaterdag 13 oktober vanaf 17.00 uur plaats tijdens de “Nacht van de Triathlon” in Nieuwegein, samen met de andere NTB-circuits.

 UITSLAGEN DUATHLON ASSEN (Sprint afstand) 
MANNEN

 ----------------------------- 
1 Armand van der Smissen 55.22
 2 Alexander Picard 55.34
 3 Erik van der Heijden 56.41
 4 Erik-Jan Spijkerman 56.59
 5 Ben Plantinga 56.59
 6 Durk Fabriek 57.18
 7 John Aalbers 57.33
 8 Martin Veenhuizen 58.08
 9 Robert Beute 58.15
 10 Tiedo Tinga 58.25 
VROUWEN ----------------------------
1 Esther de Vries 64.07
 2 Yvonna Tinga 64.51
 3 Talisa van der Fluit 65.45
 4 Ingrid Tempert 66.59
 5 Geke Venema 67.28
 6 Bianca Broers-Duursma 67.35
 7 Marlies Groenewold 69.33
 8 Annelies Vrancke 72.36
 9 Marleen Stroomer 73.53
 10 Marleen Aussems 74.38

Bronnen / Links:
– Armand van der Smissen