Winst voor De Vries en Van der Smissen in Assen

ASSEN - De AAC 61 Duathlon in Assen is de laatste jaren traditioneel de afsluiting van het duathlonseizoen op de weg. Op het vanwege regen en afgebroken takken ietwat gevaarlijke parcours toonde Esther de Vries zich dit keer de sterkste dame. Zij was net even te snel voor Yvonna Tinga. Tinga won de eerste drie edities van het circuit dat dit jaar haar veertiende jaargang beleefde. Zij maakte vandaag haar rentree op het nationale niveau. Talisa van der Fluit finishte als derde.
De mannenrace werd net als vorige week op het NK in Tilburg een tweestrijd tussen Armand van der Smissen en Alexander Picard. Van der Smissen pakte een vijftiental seconden voorsprong tijdens de eerste run. Tijdens het fietsen bleef het verschil steeds tussen de vijf en tien seconden schommelen, maar Picard kon het gat niet volledig dichtrijden. Picard wisselde vervolgens niet van schoenen en wist daardoor weer aan te sluiten bij de veelvoudig nationaal kampioen. Die was de sterkste tijdens het slotonderdeel. Achter van der Smissen en Picard werd streekgenoot Erik van der Heijden derde.

Met de laatste wedstrijd in het SIE Supplies Duathloncircuit zijn daarmee ook de eindstanden bekend geworden. De winst ging naar Stefanie Bouma en Armand van der Smissen. Van der Smissen won met met het kleinst mogelijke verschil voor “coming man” Alexander Picard.

Prijsuitreiking vindt zaterdag 13 oktober vanaf 17.00 uur plaats tijdens de “Nacht van de Triathlon” in Nieuwegein, samen met de andere NTB-circuits.

UITSLAGEN 
DUATHLON ASSEN
(Sprint afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Armand van der Smissen  55.22
 2 Alexander Picard     55.34
 3 Erik van der Heijden   56.41
 4 Erik-Jan Spijkerman    56.59
 5 Ben Plantinga       56.59
 6 Durk Fabriek       57.18
 7 John Aalbers       57.33
 8 Martin Veenhuizen     58.08
 9 Robert Beute       58.15
10 Tiedo Tinga        58.25
VROUWEN ----------------------------
 1 Esther de Vries      64.07
 2 Yvonna Tinga       64.51
 3 Talisa van der Fluit   65.45
 4 Ingrid Tempert      66.59
 5 Geke Venema        67.28
 6 Bianca Broers-Duursma   67.35
 7 Marlies Groenewold    69.33
 8 Annelies Vrancke     72.36
 9 Marleen Stroomer     73.53
10 Marleen Aussems      74.38 
Bronnen / Links:
- Armand van der Smissen

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.