Lance, back to the eighties?

Zoals altijd doet deelname van Lance of berichtgeving over deelname van Lance Armstrong aan een triathlon veel discussie opwaaien. Zo ook op het eerder geplaatste bericht op deze site van enkele dagen geleden waarin verslag werd gedaan van het feit dat Lance de overwinning naar zich toe trok in dit evenement. Los van alle meningen is het opvallend dat hij vrijwel de hele wedstrijd aflegt in een stijl die we alleen nog maar van Faris Al-Sultan kennen. Hoewel Faris nog wel de moeite neemt om een tri-top aan te trekken doet Lance deze wedstrijd slechts gekleed in een zwembroek. Wilde hij hiermee wellicht een statement maken? Voor zover ik de racefoto’s en video heb kunnen beoordelen was hij de enige die de race in deze ‘outfit’ aflegde. De keuze van zijn outfit is in ieder geval met voorbedachte rade gedaan, want op verschillende locaties o.a. zijn rechterborst en zijn rechterzijde waren voorzien van ‘temporary’ Livestrong tattoos en die lichaamsdelen zouden normaal gesproken bedekt zijn met kleding. Hoe dan ook was het even ‘Back to the eighties’!

Overigens noemde een van de reagerende lezers van het vorige bericht de Superfrog Triathlon een ‘obscure’ wedstrijd. Wel nu, obscuur is deze wedstrijd allerminst. De Superfrog triathlon is namelijk de eerste en langstlopende triathlon over de halve afstand ter wereld. In 1979 ontstaan uit het initiatief van een aantal Navy Seals om de Hawaii Ironman te promoten onder en ter voorbereiding van de deelnemende Navy Seals op het destijds nog onbekende evenement. Tegenwoordig dient de wedstrijd om geld in te zamelen met als doel de families van omgekomen Navy Seals te ondersteunen. En daar is niets obscuurs aan.

Een aardige gallery vind je hier en hier.

 

De gebruikte foto’s in dit artikel staan op triathlete-europe.com