Lance Armstrong wint Superfrog triathlon

CORONADO (USA) – Zijn jarenlange strijd met USADA laaide onlangs weer op, als gevolg waarvan hem het startrecht op Hawaii werd ontzegd. Toen hij kort daarna ook echt de handdoek in de ring gooide, leverde hem dat een officiële schorsing van USA Triathlon op. Het verhinderde Lance Armstrong niet om toch deel te nemen aan een triathlon. Die hij vervolgens ook won. In de – niet door USA Triathlon gesanctioneerde – SuperFrog triathlon op Coronado Island was hij te sterk voor voormalig duathlonwereldkampioen Leon Griffin.

‘The Boss’ kwam een paar minuten achter de leiders uit het water in deze halve triathlon en begon toen aan een inhaalrace. De beste fietstijd van de dag (de snelste ooit in de Superfrog) bracht hem al snel tot bij Griffin, maar daarna hield Armstrong zich in en bleef op tien meter achter de Aussie hangen. In de eerste kilometer over het strand na de wissel nam Armstrong de kop over. Armstrong had niet verwacht dat hij daarna Griffin, als voormalig wereldkampioen duathlon, achter zich zou kunnen houden. “Ik kwam hier niet om te winnen, maar om gewoon lekker mee te doen. Ik had al gehoord dat hij wereldkampioen duathlon was geweest en vermoedde dat hij dus wel een sterke loper zou zijn. Toen ik eenmaal op kop kwam dacht ik ‘okee, laten we maar kijken wat er gebeurt’.”

Voor een uitzinnig publiek sloot Armstrong af in een nieuw wedstrijdrecord, ondanks het feit dat het loopparcours aanzienlijk zwaarder was dan in voorgaande
jaren. Griffin volgde uiteindelijk meer dan twee minuten later, ook nog onder het oude wedstrijdrecord. Oud-Olympiër Tyler Butterfield completeerde het podium. Beth Walsh won bij de vrouwen.

Bronnen / Links:
– Triathlete Magazine
Superfrog triathlon, Coronado CA