Lance Armstrong wint Superfrog triathlon

CORONADO (USA) - Zijn jarenlange strijd met USADA laaide onlangs weer op, als gevolg waarvan hem het startrecht op Hawaii werd ontzegd. Toen hij kort daarna ook echt de handdoek in de ring gooide, leverde hem dat een officiële schorsing van USA Triathlon op. Het verhinderde Lance Armstrong niet om toch deel te nemen aan een triathlon. Die hij vervolgens ook won. In de - niet door USA Triathlon gesanctioneerde - SuperFrog triathlon op Coronado Island was hij te sterk voor voormalig duathlonwereldkampioen Leon Griffin.

‘The Boss’ kwam een paar minuten achter de leiders uit het water in deze halve triathlon en begon toen aan een inhaalrace. De beste fietstijd van de dag (de snelste ooit in de Superfrog) bracht hem al snel tot bij Griffin, maar daarna hield Armstrong zich in en bleef op tien meter achter de Aussie hangen. In de eerste kilometer over het strand na de wissel nam Armstrong de kop over. Armstrong had niet verwacht dat hij daarna Griffin, als voormalig wereldkampioen duathlon, achter zich zou kunnen houden. “Ik kwam hier niet om te winnen, maar om gewoon lekker mee te doen. Ik had al gehoord dat hij wereldkampioen duathlon was geweest en vermoedde dat hij dus wel een sterke loper zou zijn. Toen ik eenmaal op kop kwam dacht ik ‘okee, laten we maar kijken wat er gebeurt’.”

Voor een uitzinnig publiek sloot Armstrong af in een nieuw wedstrijdrecord, ondanks het feit dat het loopparcours aanzienlijk zwaarder was dan in voorgaande
jaren. Griffin volgde uiteindelijk meer dan twee minuten later, ook nog onder het oude wedstrijdrecord. Oud-Olympiër Tyler Butterfield completeerde het podium. Beth Walsh won bij de vrouwen.

Bronnen / Links:
- Triathlete Magazine
- Superfrog triathlon, Coronado CA

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

10 reacties

 1. thijs - 2 oktober 2012:

  He Maarten, wat een dom idee. Daarmee draai je gewoon de bak in want dat is enkel negatieve publiciteit.
  Wat je moet doen is zo beroemd worden van het neerschieten van die arme atleten (wat een luguber idee trouwens) dat je met je naamsbekendheid een goed doel kan opstarten. En dan moet dat zo’n ontzettend belangrijk goed doel zijn dat de mensen zoveel van je gaan houden dat je machtiger wordt dan justitie, zodat je na je veroordeling tot levenslang de straf niet hoeft uit te zitten. Dan plak je je lijf vol met nep tattoo’s van je goede doel en dan ga je in je speedo voor het gerechtsgebouw staan dansen en de mensen zullen voor altijd van je houden.
  Wie waren ook al weer die twee atleten in Stein?

 2. Maarten van Kooij - 2 oktober 2012:

  Hij zorgt voor publiciteit. Fijn argument altijd. Als ik volgend jaar Bas Diederen en Edo vd Meer neerschiet in de triathlon van Stein zorg ik ook voor publiciteit. Wat wil je daarmee nou zeggen?

 3. Onno - 2 oktober 2012:

  geweldig !
  goed te lezen dat hij toch nog aan wedstrijden kan deelnemen. Als in interviews leest wat bijv de agegroupers van zijn deelname vonden : unaniem enthousiast.
  wat je nu ook vind van alles USADA gebeurtenissen, deze man zorgt voor meer publiciteit voor de triathlon sport dan wie dan dan ook.
  en hij laat wederom zien dat ie enorm snel is in alle drie de disciplines !

 4. Freek - 2 oktober 2012:

  David,de man is gewoon geschorst door de USAD.Dus niets insinuaties!
  Genoeg woorden vuil gemaak aan deze casus wat mij betreft.

 5. david - 1 oktober 2012:

  Freek je insinueert weer!!! of doet een aanname waarom hij het niet aanvecht…dat weet alleen hij>>de uci wacht nog steeds dus er ligt voor ons gewone mensen niks op tafel; of in die out open..

 6. Freek - 1 oktober 2012:

  David het bewijs een getuigenissen liggen er. Dat is de reden dat hij het niet op een rechtzaak aan heeft laten komen.
  Verder heb ik veel respect voor de gedrevenheid waarmee hij zijn sport benaderd.
  Maar jaloers….nou nee.

 7. david - 1 oktober 2012:

  Freek je insinueert!!!!
  Er is nog geen bewijs op tafel…. en laat de bewijsvoering en veroordeling over aan diegene die dat recht hebben.

  Ben je jaloers ofzo….. Zooooo jammer dit…..

 8. Freek van Heerebeek - 1 oktober 2012:

  Dit bericht is geplaatst in de juiste categorie namelijk: nieuws/opmerkelijk.
  Opmerkelijk namelijk dat een geschorste atleet een of andere obscure wedstrijd wint en daarmee wederom publiciteit weet te genereren. Deze man heeft er persoonlijk voor gezorgd dat het wielrennen elke geloofwaardigheid verloren heeft. Laat hem alstublieft niet ook de triathlon ten gronde richten. Stop de Lance Armstrong Marketing Machine.

 9. Maarten van Kooij - 1 oktober 2012:

  Wat een baas. BOSS!!!!

 10. Bastiaan - 1 oktober 2012:

  in alleen een speedo!
  http://triathlete-europe.competitor.com/2012/10/01/gallery-lance-armstrong-at-the-superfrog-triathlon/