Geslaagde vijfde ‘Nacht van DE triathlon’

NIEUWEGEIN – Voor de vijfde keer vond zaterdag de ‘Nacht van DE triathlon’ plaats. Dit keer was het atrium van het ‘Huis van de Sport’, het domicilie van de NTB en diverse andere nationale sportbonden, de gastlokatie. Dit mede omdat dit jaar ook de prijsuitreikingen in een viertal NTB-circuits aan het programma toegevoegd waren. En mede daardoor was het dit jaar ook gezellig druk in Nieuwegein. Tijdens de prijsuitreikingen waren er ruim 160 man aanwezig in het Huis van de Sport, en daarna bleven er nog zo’n 100 man om het avond- en nachtprogramma verder te volgen.

Eerder op de middag nam een groep van zo’n 30 man de gelegenheid te baat om nog even sportief uit te glijden op de inmiddels weer geopende ijsbaan ‘De Vechtsebanen’. In de tussentijd druppelden de deelnemers in Nieuwegein binnen en werden in de zaal alle AV-voorzieningen opgesteld, waaaronder weer het mega-scherm en beamer die wederom beschikbaar gesteld waren door Multi-atleet Marcel Krijtenberg, van Krijtenberg Sound & Vision.

Vanaf 17.00 uur opende NTB-voorzitter Henk van Lint het ‘officiële’ programma en werden de winnaars in vier van de vijf NTB-circuits – het Schwalbe X-Athlon Cross Circuit, het Carvalho Custom Wintercircuit, het SIE Event Supplies Duathloncircuit en het Jeugd- en Juniorencircuit. Na alle prijsuitreikingen werd nog de wedstrijdreportage van de dit jaar geheel vernieuwde Holland Triathlon vertoond, waarna het buffet werd geopend en de live-verbinding met de Ironman opgestart. Frank Heldoorn en Wim van den Broek voorzagen met enige regelmaat de wedstrijd van eigen commentaar en updates over de Nederlanders.

Naast de Hawaii-beelden werd de avond nog wat opgeluisterd met wat stellingen, interviews en een ludieke, bepaald niet serieuze triathlonquiz onder de noemer ‘Test je Tri-Factor’. In drie ronden van zes serieuze, minder serieuze en onzinnige vragen werden hier de bokken van de schapen gescheiden: ‘ben je een triatleet, of doe je aan triathlon’. Uiteindelijk bleek Hans van der Linden de enige ‘echte’ triatleet onder de aanwezigen en kon hij een mooie prijs van Tri-Run tegemoet zien.

Nadat de eerste finishers bekend waren, kon ook de prijswinnaar in de Hawaii-pool bekend worden gemaakt. Van alle deelnemers wist Ingeborg Couvee het uiteindelijke podium het best te voorspellen. Zij kan dus een leuk prijsje tegemoet zien in de vorm van een cap en een muts van SnelleWielen.nl. Bijzondere vermelding krijgen hier nog Ger Inberg, Rob Kwaaitaal en Peter de Jong, die als enige drie de winnaar bij de
MANNEN
correct wisten te voorspellen. Ook zij krijgen nog een cap en een muts toegestuurd.