Foto van triathlon Klazienaveen valt in de prijzen

Triathlon Klazienaveen 2012 - Winnaar fotowedstrijd NCRV (foto: Mascha van Lynden tot Oldenaller)

KLAZIENAVEEN – Een foto over de triathlon van Klazienaveen heeft onlangs de hoofdprijs gepakt in een fotowedstrijd van de NCRV. De wedstrijd van dit jaar, de derde in de reeks fotowedstrijden die omroep onder haar centrale motto ‘Samen op de wereld’ organiseerde. Dit jaar had de wedstrijd als thema ‘In jouw buurt’. In de wedstrijd had de NCRV dit jaar opgeroepen om met name dichtbij huis te kijken. Dat leverde vele, soms zeer verrassende inkijkjes op in de Nederlandse samenleving.

In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum werden de winnaars bekendgemaakt. Mascha van Lynden tot Oldenaller uit Klazienaveen won daarbij de eerste prijs voor de door haar ingezonden foto van de zwemstart van de triathlon. De jury was unaniem over haar foto: “De foto is gemaakt in de woonplaats van de fotograaf en voldoet dus helemaal aan het thema Samen op de wereld, in jouw buurt. Technisch is de foto goed. Het beeld is erg mooi. Iedereen kijkt een andere kant op terwijl men toch ‘samen’ aan de wedstrijd deelneemt. Als je naar deze foto kijkt, kun je bijna horen wat er gaat gebeuren. De foto valt op, omdat hij anders dan anders is”.

Uit ruim duizend inzendingen had de jury de twintig mooiste foto’s geselecteerd, die nu ook te bewonderen zijn op de bijbehorende expositie in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. De tentoonstelling is vanaf dinsdag
2 oktober tot en met
4 november gratis toegankelijk voor het publiek.

Bronnen / Links:
– Johan Neevel
– Fotowedstrijd NCRV