Olympische zeilers nemen deel aan Tri-Ambla

NES – Nadat zeilster Marit Bouwmeester vorig jaar de jubileumeditie van de Tri-Ambla in haar pre-Olympisch trainingsprogramma had opgenomen, weet zij haar goede voorbeeld dit jaar gevolgd door een hele groep van haar Olympische collega’s en leden van de Delta Lloyd zeilkernploeg. Onder aanvoering van bronzen medaille winnares Lobke Berkhout komen Pieter-Jan Postma, Annemieke Bes, Mijke Lievers, Renee Groeneveld, Marcelien Bos-De Koning en Janneke Hin naar Ameland in hun voorbereiding op het nieuwe zeilseizoen en misschien wel in hun nieuwe Olympische campagne richting Rio 2016. Behalve de zeilers zullen natuurlijk ook wederom de toppers van de cross-triathlon hun opwachting op Ameland maken voor het Open Amelands Kampioenschap.

Bij de heren zal kersverse Nederlands Kampioen cross-triathlon Tim Dullaart het opnemen tegen onder andere Rick Nijhoving, Bert Flier, Martijn Dekker en Jeroen van Dijke. Meervoudig winnaar van de Tri-Ambla, Rob Barel, zal proberen zijn zesde zege op Ameland te behalen en de Belg Paul Embrechts, die tijdens het open NK laatst in Vlaardingen als eerste eindigde, is ook zeker een grote kanshebber voor de titel.

Bij de Dames staat het gehele podium van vorig jaar aan de start met Riika Vreeswijk-Kelja, Nederlands kampioene Judy van de Berg en Birgitte Schönherr-Hölscher uit Duitsland. De organisatie is erg blij dat meervoudig winnares Ingrid van Lubek op Ameland weer van de partij is op de individuele afstand en ook drievoudig Nederlands Kampioene halve triathlon Mirjam Weerd zal meestrijden om de ereplaatsen. Met 20 jaar is Jip Veelenturf, tweede bij de neosenioren bij het afgelopen EK in Kijkduin, de jongste wedstrijdatlete.

Ook de deelnemers uit de regio mogen zeker niet worden onderschat en met name de kersverse Friese Kampioenen Olympic Distance Sylvia Brouwer en Stefan van der Pal maken goede kansen om hoog in het klassement te eindigen. Commentaar van Gerard Metz, voorzitter van Stichting Sportpromotie Ameland welke het evenement organiseert: “Na ons tienjarig jubileum van vorig jaar zijn we met veel enthousiasme het volgende decennium ingegaan en het is fantastisch te zien hoe dit evenement leeft bij de deelnemers en bij de bevolking van het eiland: 850 inschrijvingen, waaronder ook vele Amelanders, spreken daarbij voor zich.”

Bronnen / Links:
– Casper van de Kamp
Tri-Ambla triathlon, Nes-Ameland