Nacht van DE triathlon 2012

Terwijl ‘s werelds beste triatleten zich verzamelen op Big Island, vindt er dit jaar in Nederland weer de ‘Nacht van DE triathlon’ plaats. Dit keer wederom in het Huis van de Sport in Nieuwegein, en wel in de nacht van 13 op 14 oktober 2012. Het belooft ook dit jaar weer een feestelijke middag en avond te worden, met muziek, de uitreiking van de klassementsprijzen in de diverse NTB-circuits, een triathlonquiz èn uiteraad de live-beelden van de Ironman Hawaii.

De Nacht van DE triathlon 2012 is een initiatief van Frank Heldoorn, en de laatste jaren wordt de Nacht al samen met Triathlon226 georganiseerd. Dit jaar heeft de NTB zich nog nadrukkelijker dan voorheen aan het evenement verbonden. De afgelopen jaren werd de Nacht al mede door de NTB mogelijk gemaakt, maar dit jaar zijn ze niet alleen (opnieuw) gastheer van het evenement, maar zullen ook aan het eind van het middagprogramma de circuitprijzen worden uitgereikt van de diverse NTB-circuits. Degenen die voor de circuitprijzen in aanmerking komen worden daar nog apart voor uitgenodigd.

Eerder op de dag zal er eerst gezamenlijk getraind worden, waarbij we ook voor degenenen die daar belangstelling voor hebben vanaf ca. 14.00 uur een schaatstraining verzorgen op de ijsvloer van ‘De Vechtsebanen’ in Utrecht die dan inmiddels weer is geopend. Voor de niet-schaatsers onder de triatleten is er de mogelijkheid tot het bijwonen van een fiets- of looptraining.

Na afloop van de trainingssessie, zo rond 17.00 uur, zullen de circuitprijzen worden uitgereikt in het Huis van de Sport. Daarna zal er voor iedereen die heeft ingetekend voor het avond- en nachtprogramma van de Nacht van DE triathlon een buffetmaaltijd worden geserveerd, waarna zo rond 18.30 uur de verbinding gelegd wordt met de live-stream van de Ironman van Hawaii en de avond verder in het teken staat van de moeder aller triathlons.

Ondanks dat de Ironman van Hawaii logischerwijs centraal staat bij deze Nacht, is iedereen die gek is van triathlon en duathlon – over welke afstand dan ook – van harte welkom. Deelname aan de ‘Nacht’ kost 20 euro, inclusief het dinerbuffet. De prijswinnaars in de NTB-circuits krijgen 5 euro korting op het toegangsbedrag. En de prijswinnaars die alleen komen voor de prijsuitreiking en verder niet deelnemen aan de rest van het programma hebben gratis toegang – maar zullen zich wel moeten aanmelden!

Vooraanmelding is voor iedereen noodzakelijk en kan via dit inschrijfformulier tot en met uiterlijk dinsdag 9 oktober.