Jorik van Egdom en Maya Kingma naar WK junioren in Auckland

NIEUWEGEIN – Technisch directeur Adrie Berk heeft dinsdag bekend gemaakt dat Jorik van Egdom en Maya Kingma door de NTB uitgenodigd zijn om deel te nemen aan het WK voor junioren in Auckland, Nieuw-Zeeland op 20 en 21 oktober. Van Egdom en Kingma wisten zich niet via objectieve criteria te plaatsen, maar werden op subjectieve gronden geselecteerd. De junioren Bryan de Kraker, Bas de Waal, Jeanine Kocken en Britt de Waal zijn door de technische staf van de NTB uitgenodigd voor het Australisch Jeugd Olympisch Festival (AYOF) van 16 tot en met 20 januari 2013 in Sydney.

Nederland wordt in Auckland tijdens het WK verder vertegenwoordigd door Danne Boterenbrood, Rachel Klamer en Maaike Caelers. De technische staf en Caelers beslissen pas na de WTS-race in Yokohama of Caelers zal starten bij de elite, of bij de vrouwen onder 23 jaar. Sarissa de Vries start zeker in de categorie onder 23 jaar en dat geldt ook voor Marco van der Stel. Bij de paratriatleten komen Rob Noordzij, Reitze Bok en Joleen Hakker namens Nederland aan de start. Het WK in Auckland is tevens de finale van de World Triathlon Series. Rachel Klamer en Maaike Caelers bezetten daarin momenteel allebei een top-twintig notering.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond