TTT-aquathlon voor Eddy Lamers en Lynn Peters

ENSCHEDE – De tweede etappe van de Twentse Triathlon Tour werd gisteravond een prooi voor Eddy Lamers. De Groenloër wist in de laatste serie de snelste tijd neer te zetten, exact een seconde sneller dan Gerben Schreurs een serie eerder. Bij de dames sloeg de tweeling Lynn en Esmee Peters haar slag met winst voor Lynn Peters.

Het werd een latertje, gisteravond op de sportcampus van de Universiteit Twente. De aquathlon, een discipline waarbij eerst 500 meter gezwommen, vervolgens ruim
3 kilometer gelopen en nog eens 250 meter gezwommen wordt, was het tweede onderdeel van de Twentse Triathlon Tour. Doordat de Tour geheel volgeboekt is werd de aquathlon in vier startseries afgewerkt.

Allereerst waren de dames en de masters aan zet. Bij de dames zette Lynn Peters van TC Twente een sterke eerste zwemtijd neer (6:41) en legde daarmee de basis voor de eindzege. Tweelingzus Esmee volgde op niet al te grote achterstand als tweede, Jony Heerink consolideerde haar leidende positie in het klassement met een derde stek. Bij de masters deden Guido Gosselink en winnaar van vorig jaar Richard van Diesen niet voor elkaar onder. Bij elkaar in de baan zwommen ze al weg van de rest van het veld en ook op de atletiekbaan van Kronos viel geen beslissing. Op het laatste zwemonderdeel wist Van Diesen een klein gaatje te pakken; Gosselink pakte plek twee en de leiding in het klassement, Marten van der Veen werd derde.

Als slotstuk kwamen de snelle
MANNEN
senioren in de baan. In de eerste serie wist Gerben Schreurs met een sterk looponderdeel een scherpe tijd neer te zetten. In de tweede serie leidde Stefan Paalman, net terug van de Ironman70.3 in Wiesbaden, lange tijd het eerste zwemonderdeel. In de slotfase kwam echter Tyas Spelmink in de baan ernaast langszij, met Eddy Lamers in zijn voeten. Waar Lamers vorig jaar nog 50 meter teveel zwom pakte hij nu met een snelle wissel de leiding om deze niet meer af te staan. Vraag was of het genoeg zou zijn om de tijd van Schreurs uit de vorige serie te verbeteren. En dat was het: zij het met een luttele seconde. Remko Siers werd tweede in deze serie en derde in de eindrangschikking. Omdat koploper Jan-Roelf Heerssema niet van start ging is Schreurs nu de nieuwe leider in het klassement.

Vanavond wordt de TTT vervolgd met een duathlon in Azelo, nabij Borne. Hier zal Lamers een zware dobber aan Schreurs krijgen, want de sterkste onderdelen van Gerben Schreurs zijn lopen en fietsen…

 UITSLAGEN AQUATHLON ENSCHEDE (500Z - 3L - 250Z) 
MANNEN

-----------------------------
1 Eddy Lamers 22:21
2 Gerben Schreurs 22:22
3 Remko Siers 23:21
4 Richard van Diesen 23:24 HMas
5 Guido Gosselink 23:31 HMas
6 Stefan Paalman 23:50
7 Dennis Nijhuis 23:58
8 Michael Kappelhof 24:06
9 Johannes Kern 24:49
10 Tijmen Smit 24:54
VROUWEN ----------------------------
1 Lynn Peters 25:29
2 Esmee Peters 26:03
3 Jony Heerink 26:21
4 Simone Hakenberg 26:23
5 Saskia Bekhuis 27:29
6 Britt Peters 28:18
7 Janke van Es 28:58
8 Chantal Wiggers 29:00
9 Maartje van Zeijts 29:14
10 Linda Nagel 29:14

Bronnen / Links:
– Twentse Triathlon Tour