Derde manche TTT: Gerben Schreurs oppermachtig

AZELO – Gerben Schreurs heeft het derde onderdeel van de Twentse Triathlon Tour, de duathlon, op zijn naam geschreven. De Enschedeër bleek in een fel gevecht met Caimin Stevens de sterkste. Daarmee deed Schreurs ook goede zaken voor het klassement, met de triathlon van zaterdag in het verschiet.

Het organiserende TV Trios’88 uit Borne had het weer mee: beide startseries konden worden afgewerkt voor het slechte weer uit het westen overtrok. Daardoor werd er wel onder erg warme omstandigheden gesport. In de eerste serie was Laura Drewes van kop af aan weg en haar achtervolgsters zagen haar niet meer terug. Simone Hakenberg pakte in de eindsprint de tweede plek met een seconde voor Lynn Peters, die gisteren de aquathlon won. Omdat klassementsleidster Jony Heerink niet startte, en het verschil tussen Hakenberg en Peters vooraf ook een seconde bedroeg, kent het klassement nu twee leiders: Simone Hakenberg en Lynn Peters staan na drie onderdelen exact gelijk. Esmee Peters volgt op 1:26 als derde in het klassement.

Bij de masters was het klassement na twee onderdelen reeds gemaakt door de snelste zwemmers, Guido Gosselink en Richard van Diesen. Het gat naar de achtervolgers bedroeg na gisteren reeds meer dan 3:30. Beide heren maakten ook nu de wedstrijd, samen met nummer drie van het klassement Erik Lentfert, de winnaar van de proloog. Hij verloor echter de aansluiting door een mindere eerste wissel. Gosselink reed meteen weg bij Van Diesen en soleerde vervolgens naar de zege; Lentfert raapte Van Diesen nog op en kwam een kleine 30 seconden na Gosselink als tweede over de streep, voor Van Diesen die weer een halve minuut later derde werd.

De senioren deden er in de laatste startserie, ondanks de warmte, nog een schepje bovenop. De eerste run werd hard gemaakt door Caimin Stevens, die echter geen klassement meer heeft omdat hij de aquathlon miste. Niet ver daarachter was het Schreurs die 50 meter achterstand had, maar dit op de fiets wist dicht te rijden. De achtervolgende groep, met daarin Eddy Lamers, Erik Kosse, Ruud Blikman en Pim de Kok kon het gat niet dichten. Junior Thijs Wiggers wist nog wel deze groep te bereiken. Na 11 kilometer fietsen kwam Stevens als eerste het parc fermé weer in, maar verloor tijd door een schoenwissel. Schreurs gaf daarop meteen gas en pakte 40 meter, die hij tot de finish wist vast te houden. Wiggers reed op de fiets nog iets weg van de achtervolgende groep en wisselde als derde, een plek die ook hij over de streep bracht. Daarmee waren alle drie de podiumplekken voor TC Twente.

De Twentse Triathlon Tour wordt zaterdag afgesloten met een achtste triathlon op recreatiepark het Hulsbeek in Oldenzaal. Hierbij gaan de deelnemers weg in een jachtstart, waarbij men start op het werkelijke tijdsverschil in het klassement.

Bronnen / Links:
– Twentse Triathlon Tour