Podiumplaatsen voor Van der Meijden en Bouma in Metz

METZ (FRA) – Bij de laatste Grand Prix duathlon van dit jaar in Metz behaalden Ruth van der Meijden en Stefanie Bouma het podium achter Sandra Levenez. Het team van Van der Meijden (Issy Triathlon) behaalde de Franse titel tijdens deze competitie. De wedstrijd in Metz gold voor veel internationale toppers als laatste test voor het WK in Nancy op 22 en 23 september.

De
MANNEN
wedstrijd in Divisie 1 werd gewonnen door Sergio Silva, die zijn rentree maakte na een dopingschorsing te hebben uitgezeten. De in Nederland regelmatig actieve Antoine Duvivier werd tweede. De Nederlanders speelden hier een bijrol, met een 35e plaats voor Armand van der Smissen en een 40e voor Caimin Stevens.
In de wedstrijd in Divisie
3 acteerde Wouter Kegge. Kegge was vorig jaar nog deelnemer bij het WK in Gijon maar besloot het dit jaar vanwege promotie-onderzoek rustiger aan te doen. In Metz promoveerde hij met zijn team naar Divisie 2. Kegge kondigde na de race aan dat Metz zijn laatste duathlon was geweest.

Na een trainingsweek in Luxemburg te hebben afgewerkt met de nationale selectie nam een behoorlijke groep ook deel aan de Open Race. Alexander Picard werd derde, maar meest opvallend was toch wel Thijs Wiggers die bij zijn eerste internationale wedstrijd de overwinning behaalde bij de H16.

 UITSLAGEN DUATHLON METZ (FRA)  
MANNEN
(5L - 30F - 5L) ----------- 1 Sergio Silva 1.13.44
2 Antoine Duvivier 1.13.49
3 Nicolas Benoit 1.13.55 VROUWEN (5L - 20F - 2,5L) -------- 1 Sandra Levenez 58.58
2 Ruth van der Meijden 59.47
3 Stefanie Bouma 1.00.52

Bronnen / Links:
– Armand van der Smissen