Half Nederlands podium bij Nisraman 2012

NISRAMONT (BEL) – Bij de Nisraman van 2012 van afgelopen zondag kwam de beste Nederlandse prestatie Rob Barel, die als enige Nederlandse man het podium wist te bereiken. Al scheelde het niet veel of Martijn Dekker had beslag gelegd op de derde plaats. De Belg Wout Moreel wist zich nog net tussen Barel en Dekker in te nestelen. Bij de vrouwen moesten de winnares van vorig jaar Jantiene Hannessen en Tineke van den Berg, winnares van de Nisramont 111 eerder dit jaar, hun meerdere erkennen in Melanie Matthys, die kennelijk geen hinder had van de gevolgen van de val die ze tijdens de verkenning daags ervoor had opgelopen.

De winst bij de MANNEN ging naar Wouter Van der Mast. Na het zwemmen moest hij nog Dekker en Tim Brydenbach voor zich dulden, maar al na de eerste klim op het fietsonderdeel op de weg stelde hij orde op zaken en begon hij aan zijn one-man-show. Een klasse beter dan de rest liep hij steeds verder uit. Na het fietsen telde hij reed een viertal minuten voorsprong op Barel en op Hans Moonen; dit werden er tien na het mountainbiken, en en maar liefst 15 minuten aan de finish. Barel was voor de derde keer in Nisramont en stond voor de derde keer op het podium.

Om de zwaarte van de wedstrijd nog even te onderstrepen: slechts twee MANNEN (Wouter van der Mast en Vincent Dussart ) legden de wisten de 14,5 km mountainbiken in minder dan een uur af te leggen. En ook de trail run was pittig, getuige het feit dat deze 10 km door slechts zeven MANNEN binnen het uur kon worden volbracht.

 UITSLAGEN TRIATHLON NISRAMONT (BEL) (1000Z - 44F - 14,5MTB - 10L) 
MANNEN

 ----------------------------- 
1 Wouter Van der Mast BEL 3:20:42
 2 Rob Barel 3:35:48
 3 Wout Moreel BEL 3:35:56
 4 Martijn Dekker 3:36:25
 5 Tim Brydenbach BEL 3:40:43 
VROUWEN ----------------------------
1 Melanie Matthys BEL 4:07:17
 2 Jantiene Hannessen 4:29:50
 3 Tineke van den Berg 4:47:13
 4 Geke Venema 4:55:39
 5 Marleen Stroomer 5:01:34 5

Bronnen / Links:
– Wim de Doncker
Sport-Events