McCormack en Steffen wereldkampioenen lang in Baskenland

VITORIA-GASTEIZ (ESP) – De Australiër Chris McCormack en de Zwitserse Caroline Steffen zijn vandaag wereldkampioen triathlon op de lange afstand geworden. Voor McCormack was het zijn eerste wereldtitel op deze afstand, vijftien jaar na zijn mondiale titel op de Olympische afstand. ‘Macca’ had zich graag voor de Spelen gekwalificeerd, maar werd aangewezen als eerste reserve voor Londen. McCormack koos daarop voor het WK in Baskenland. Lange tijd moest hij de Spaanse favoriet – zelf afkomstig uit Vitoria – Eneko Llanos naast zich dulden, op het loopparcours besliste de tweevoudig Ironman Hawaii-winnaar de wedstrijd in zijn voordeel. Llanos werd tweede, de Luxemburger Bockel haalde het brons.

Caroline Steffen haalde haar vorig jaar verloren titel terug op. Ze liet de Deense Camilla Pedersen, Europees kampioene van vorig jaar, vijf minuten achter zich. De Britse Jodie Swallow, ook enkele jaren vergeefs op jacht naar een plaats in de Olympische selectie, werd derde. Nederlandse triatleten deden in de elitegroep niet mee.

 UITSLAGEN WK TRIATHLON LD VITORIA (ESP) (3OD afstand) 
MANNEN

-----------------------------
1 Chris McCormack AUS 5.29.44
2 Eneko Llanos ESP 5.31.35
3 Dirk Bockel LUX 5.34.44
VROUWEN ----------------------------
1 Caroline Steffen SUI 6.04.19
2 Camilla Pedersen DEN 6.09.23
3 Jodie Swallow GBR 6.12.49

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-persdienst
WK triathlon Vitoria-Gasteiz