McCormack en Steffen wereldkampioenen lang in Baskenland

VITORIA-GASTEIZ (ESP) – De Australiër Chris McCormack en de Zwitserse Caroline Steffen zijn vandaag wereldkampioen triathlon op de lange afstand geworden. Voor McCormack was het zijn eerste wereldtitel op deze afstand, vijftien jaar na zijn mondiale titel op de Olympische afstand. ‘Macca’ had zich graag voor de Spelen gekwalificeerd, maar werd aangewezen als eerste reserve voor Londen. McCormack koos daarop voor het WK in Baskenland. Lange tijd moest hij de Spaanse favoriet - zelf afkomstig uit Vitoria - Eneko Llanos naast zich dulden, op het loopparcours besliste de tweevoudig Ironman Hawaii-winnaar de wedstrijd in zijn voordeel. Llanos werd tweede, de Luxemburger Bockel haalde het brons.

Caroline Steffen haalde haar vorig jaar verloren titel terug op. Ze liet de Deense Camilla Pedersen, Europees kampioene van vorig jaar, vijf minuten achter zich. De Britse Jodie Swallow, ook enkele jaren vergeefs op jacht naar een plaats in de Olympische selectie, werd derde. Nederlandse triatleten deden in de elitegroep niet mee.

UITSLAGEN 
WK TRIATHLON LD VITORIA (ESP)
(3OD afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Chris McCormack   AUS 5.29.44
 2 Eneko Llanos     ESP 5.31.35
 3 Dirk Bockel     LUX 5.34.44
VROUWEN ----------------------------
 1 Caroline Steffen   SUI 6.04.19
 2 Camilla Pedersen   DEN 6.09.23
 3 Jodie Swallow    GBR 6.12.49
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-persdienst
- WK triathlon Vitoria-Gasteiz

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

2 reacties

 1. Maarten van Kooij - 30 juli 2012:

  genoeg… maar Age Groupers, dus niet noemenswaardig :)

  Noot redactie: Goed dat er ook mensen zoals jij zijn, die zich eerst goed laten informeren voordat ze een (ver)oordelende opmerking ventileren.

  De resultaten van de agegroupers waren ten tijde dat Wim van den Broek het bericht schreef, en vervolgens op het moment dat wij ‘m publiceerden, nog niet beschikbaar. En aangezien ook Triathlon226 net als vele Nederlanders in de zomer eens in het jaar even gas terug neemt voor vakantie, hebben wij daarna ook niet meer nagezocht of er medailles zijn gevallen bij de NL-agegroupers enis het bericht dus ook niet meer geüpdated.

 2. Rinse vd Ouweelen - 30 juli 2012:

  Geen nederlanders aan de start?