Marco Akershoek en Maya Kingma domineren het Rondje Eilanden

VINKEVEEN - Zaterdag werd na bijna tien jaar afwezigheid van de nationale triathlonkalender de Eilandentriathlon in Vinkeveen weer nieuw leven ingeblazen. Bijna dan, want zonder het fietsen en dus alleen in de vorm van een ronde zwemmen in de Vinkeveense plassen, telkens onderbroken door een stukje lopen over de twaalf eilanden. Dat dat initiatief vanuit enkele enthousiaste Utrechtse triatleten werd toegejuicht, bleek wel uit het aantal deelnemers. Ruim 300 atleten waren op het Rondje Eilanden afgekomen. Aan het eind van de dag konden Marco Akershoek en Maya Kingma als eerste overwinnaars gehuldigd worden. Zij waren zowel in de tijdrit-ronde in de middag als in de finale-ronde in de avond de snelsten.

In de finale-ronde bleek Evert Scheltinga - vierde in de tijdrit-ronde - zich nog aardig te kunnen verbeteren, waarmee hij Jeffrey Reijnders naar plaats drie verwees. Ook Tjardo Visser en Sander Berk wisten de finale nog een stuk sneller te kunnen afleggen dan hetgeen zij in de middagsessie hadden neergezet. Maar ook Akershoek had in de finale nog wat extra’s, waarmee hij op afstand de snelste van de dag werd.
Bij de vrouwen was Kingma zowel ‘s middags als ‘s avonds een klasse beter dan de rest. In de tijdrit-ronde ‘s middags was Cindy Brussé de ‘best of the rest’, en ook zij had op haar beurt een ruime marge op Michelle en Annika Fangmann. Maar in de finale bleek Gonny Rosendaal over de meeste reserves te beschikken. Zij verbeterde haar tijd met bijna twee volle minuten en schoof daarmee op van de zesde positie ‘s middags naar plaats twee in de finale.

UITSLAGEN 
ZWEMLOOP VINKEVEEN
(1500Z - 5L)
MANNEN -----------------------------
 1 Marco Akershoek     38:21
 2 Evert Scheltinga    40:02
 3 Jeffrey Reijnders    40:14
 4 Sander Berk       40:41
 5 Tjardo Visser      40:47
 6 Sjoerd Veltman     40:51
 7 Menno Koolhaas     41:30
 8 Martin Pet       42:43
 9 Rob Barel        42:43 H50
10 Sjoerd Post       42:53
VROUWEN ----------------------------
 1 Maya Kingma       43:17
 2 Gonny Rosendaal     48:11 D40
 3 Cindy Brusse      48:19 D40
 4 Annika Fangmann     49:05
 5 Suzanne Erdbrink    49:59
 6 Michelle Fangmann    51:06
 7 Birgit Berk       51:33
 8 Jacomina Eijkelboom   51:36 D40
 9 Christel la Faille   52:37
10 Diana Gorter      52:53 D40
Bronnen / Links:
- Het Rondje Eilanden

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.