Goede generale voor May Kerstens in Geel

GEEL (BEL) – In Geel won voormalig Europees duathlonkampioen Rob Woestenborghs de Powerman duathlon aldaar, welke tevens gold als Belgisch Kampioenschap. Voor veel toppers was het een test voor het WK Duathlon Lange Afstand over 4 weken in het Zwitserse Zofingen, zoals ook Wim Nieuwkerk, die als beste Nederlander op tien minuten afstand van de Belg achtste werd. Ook voor May Kerstens was het een laatste test voor de Zwitserse loodzware duathlon. Vorig jaar werd ze daar vierde. Zondag leverde ze een boeiend duel met de Deense Susanne Svendsen. Kerstens had een minuut achterstand opgelopen met het fietsen, en dat gat kon ze net niet meer overbruggen. Met zeventien seconden verschil pakte ze de tweede plaats.

Woestenborghs trok na een snel fietsonderdeel de wedstrijd naar zich toe, voor Anthony Le Duey en Sören Bystrup. Bondscoach Armand van der Smissen (die zelf als dertiende binnenliep) zal deze week bekend maken wie Kerstens en Nieuwkerk mogen vergezellen naar Zofingen.

In de stayer-sprintwedstrijd werd Alexander Picard tweede achter de Belg Thomas Buyle. Erik van der Heijden haalde het podium net niet. Bij de juniores behaalden Suzanne Verhoeven en Roos Staps een mooie derde en vierde plaats.

UITSLAGEN 
DUATHLON GEEL (BEL)
(10L - 60F - 10L)
MANNEN --------------------------------
 1 Rob Woestenborghs    BEL 2.33.23
 2 Anthony Leduey     FRA 2.34.53
 3 Sören Bystrup      DEN 2.35.09
 4 Kenneth Vandendriessche BEL 2.36.22
 5 Glen Laurens      BEL 2.37.25
 6 David Duquesnoy     FRA 2.37.34
 7 Wim de Cort       BEL 2.39.47
 8 Wim Nieuwkerk        2.40.10
 9 Matt Moorhouse     GBR 2.41.22
10 Esben Kacmarek     DEN 2.41.41
VROUWEN -------------------------------
 1 Susanne Svendsen    DEN 2.58.04
 2 May Kerstens         2.58.21
 3 Ilse Geldhof      BEL 2.58.39
 4 Catherine Martens    BEL 3.06.06
 5 Lieselot Bossuyt    BEL 3.06.41
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Armand van der Smissen
- Powerman Geel

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.