Hamburg laatste test voor Rachel Klamer

HAMBURG (GER) – Rachel Klamer heeft komend weekend haar laatste race voorafgaand aan de Olympische Spelen: de World Triathlon Series wedstrijd over de sprint-afstand in Hamburg. Veel van de Olympische atleten verschijnen daar aan de start om hun vorm te testen of om nog even het wedstrijdgevoel te ervaren. Voor Klamer is de uitkomst van de race minder belangrijk deze keer.

“Ik beschouw het als een trainingswedstrijd en ga geen risico’s nemen. Het is mijn laatste kans om de drie disciplines zwemmen, fietsen en lopen nog even gekoppeld te ervaren op wedstrijdtempo. De wissels tussen de drie onderdelen door krijgen ook mijn speciale aandacht want daar kan je veel tijd mee winnen. Ik ga me iets inhouden, vooral bij het lopen want de Olympische wedstrijd komt aardig dicht bij en daar wil ik mijn energie voor bewaren”, aldus Klamer. Andere Nederlandse atleten verschijnen niet aan de start.

Voor Danne Boterenbrood, die vorig jaar bij deze wedstrijd nog schitterde met een achtste plek, komt de wedstrijd nog iets te vroeg. “Ik heb een tijd gekwakkeld met mijn gezondheid”, aldus Boterenbrood “Maar het gaat nu weer beter en als ik weer een tijdje consistent heb getraind ga ik plannen maken voor de rest van het seizoen”.