Nicola Spirig doet halve triathlon in aanloop Spelen

RAPPERSWIL-JONA (SUI) – Ze is samen met Helen Jenkins de te kloppen vrouw op de Olympische triathlon in Londen. Maar in de aanloop naar de race op
4 augustus deed Nicola Spirig vandaag nog ‘even tussendoor’ een Ironman 70.3 wedstrijd. Slechts zelden zijn Olympische triatleten op langere afstanden dan de kwart actief – zeker in een Olympisch jaar. Maar Spirig nam een week na haar zege in Madrid in eigen land deel aan de halve Ironman van Rapperswil-Jona. En won. Ongetwijfeld kent ze het verhaal van de Oostenrijkse Kate Allen, die na veel successen op de lange afstand in 2004 bij verrassing Olympische kampioene werd.

Spirig was voor eigen publiek superieur aan haar landgenote Caroline Steffen, die met een Europese Ironmantitel en een tweede plaats op Hawaii veel meer ervaring heeft. Derde werd de Nieuw-Zeelandse Gina Crawford. Yvonne van Vlerken stapte bij het fietsen uit. Winnaar bij de
MANNEN
werd Michael Raelert, die de laatste jaren op de halve afstanden nauwelijks te kloppen is. De Belgen waren met Bart Aernouts en Bruno Clerbout uiterst succesvol.

Eerder dit weekend was aan de andere kant van de aardbol nog een andere Ironman 70.3, en wel op Hawaii. Winnaar hier werd Lance Armstrong, voor wie in zijn tweede triathlonloopbaan stapsgewijs de kansen voor het èchte werk straks in oktober steeds groter worden. Op het zwemmen hoefde hij slechts seconden toe te geven op de snelste zwemmer, om daarna ver vooruit te fietsen en zelfs erkend hardfietser Chris Lieto op minuten te rijden. En inmiddels heeft hij tijdens het fietsen zijn voeding ook onder controle, als gevolg waarvan hij nu ook het lopen goed weet te doorstaan. En passant verbeterde hij daar het parcoursrecord van ‘Macca’ met liefst zes minuten.
Bij de vrouwen won Linsey Corbin op Hawaii.

 UITSLAGEN IRONMAN 70.3 RAPPERSWIL-JONA (SUI) 
MANNEN

-----------------------------
1 Michael Raelert GER 3.44.13
2 Bart Aernouts BEL 3.51.04
3 Bruno Clerbout BEL 3.51.37
4 Herve Faure FRA 3.53.21
5 Raynard Tissink RSA 3.54.58
6 Boris Stein GER 3.55.05
VROUWEN ----------------------------
1 Nicola Spirig SUI 4.08.52
2 Caroline Steffen SUI 4.12.17
3 Gina Crawford NZL 4.19.53

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Ironman Live