Orange is the new Cool (20)

SITTARD - Een jaar geleden besloten we op een kleine hotelkamer in Lausanne om ‘Orange is the new Cool’ in het leven te roepen. We maakten plannen en bij het bepalen van de einddatum van de column was het even stil. “9 augustus”, zei Jan beslist.
Vandaag is het 7 juni en sluiten we het boek, twee maanden eerder dan gehoopt.

De afgelopen twee jaar stond alles in het teken van de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen. We gingen er mee naar bed en stonden er mee op. We reisden de hele wereld rond, trainden harder dan ooit en kwamen onderweg heel wat horden tegen. De meeste horden kwamen we over, maar de laatste bleek te hoog. We plaatsten ons niet voor de Spelen en zagen allebei onze droom in duigen vallen.

Nog steeds overheerst het verdriet en de teleurstelling om de afloop, maar het zou zonde zijn om de weg ernaartoe te vergeten en alleen maar het einde te herinneren. Want wat hebben we veel meegemaakt onderweg en wat hebben we ook veel geleerd.
We kijken met veel plezier terug op ‘Orange is the new Cool’, waarin we een paar van onze diepste gedachten op een open manier met het publiek deelden en op die manier aanleiding gaven tot zowel discussie als het delen van plezier.

Inmiddels is ‘Orange is the new Cool’ uitgegroeid tot meer dan een column, het is onderdeel van toptriatlon in Nederland geworden. We hopen dat het een bron van inspiratie is voor de nieuwe generatie en we hopen dat zij, net als wij, met evenveel trots voor het oranje zullen racen.

Wij pakken de draad langzaam weer op en zien hoe er een tweede wereld op triatlongebied open gaat. Een wereld zonder stress om punten, zonder tijdsdruk, zonder ingewikkelde team-beslommeringen maar met nieuwe uitdagingen en vooral met heel veel plezier.

We bedanken iedereen voor het meelezen en -leven tijdens het afgelopen jaar. Het was ons een waar genoegen.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

9 reacties

 1. Koen - 10 juni 2012:

  @Rob: Jan start over 5 weken op de Ironman Zurich. Meteen nieuwe Triathlon doelen stellen na het missen van de Spelen. Dat is passie voor de sport hebben.

 2. rob - 9 juni 2012:

  Ik kan niet helemaal uit bovenstaand verhaal opmaken dat jullie stoppen met toptriatlon. Zo ja, dan ben ik van mening dat jullie te snel de handdoek in de ring gooien. Naast de OS zijn er nog talloze mooie triatlons te doen. Helaas is dat toch een beetje de trend tegenwoordig, alles voor de spelen of niets. Met als gevolg dat goede atleten (te) snel stoppen of afhaken terwijl er wellicht in de toekomst nog uitstekende prestaties in het verschiet zullen liggen. Als duursporter in het algemeen en triatleet in het bijzonder heb je gewoonweg duizenden uren training nodig tot je echt ‘gerijpt’ bent, dat is gezien jullie leeftijd nog niet het geval, dus geef nog niet op en ga voor Rio 2016…

 3. Ilse Mulder - 9 juni 2012:

  Triathlonwereld zeg maar dag met je handje, medische wereld here she comes! Zoveel kwaliteiten, zoveel talenten, een heel (mooi) leven ligt voor je open!

 4. leander - 8 juni 2012:

  super dat we mochten meegenieten van jullie avonturen!

 5. GerardTvS - 8 juni 2012:

  Jammer dat jullie er nu al mee op moeten houden, maar geloof me (qua column): het genoegen was geheel wederzijds. Het gaat jullie goed!

 6. Arthur Mekenkamp - 7 juni 2012:

  Wat prachtig geschreven en wat een heerlijke Hollandse nuchterheid. Jullie gaan nog genoeg mooie momenten beleven.

  Onthoud, er zijn geen problemen, alleen maar uitdagingen.

  Succes
  Arthur

 7. Sander - 7 juni 2012:

  Jullie hebben een geweldige ervaring achter de rug waar iedere lezer hier jaloers op is! Bedankt voor de kijkjes in jullie keuken en veel succes in de toekomst.

 8. Bart - 7 juni 2012:

  Bedankt voor het lees plezier en ik hoop er nog een paar te lezen over hoe het jullie in je volgende (triathlon)leven vergaat

 9. Maarten van Kooij - 7 juni 2012:

  Bedankt voor het meekijken in jullie levens! Was leuk. Succes met de nieuwe plannen…. Gaat wel goed komen.