Triathlon Heerenveen luistert jubileumeditie op met NK Masters

HEERENVEEN – De Clafis Ingenieus Triathlon Heerenveen bestaat dit jaar 25 jaar en viert dit met het organiseren van het NK Masters over de olympische afstand. Veertigplussers strijden in leeftijdscategorieën die per vijf jaar oplopen om de NK-titels.

In 1987 organiseerde de toenmalige triathlonvereniging ‘t Fean de eerste Oranjewoud triathlon. Later verhuisde de triathlon naar het westen van Heerenveen, rond het recreatiegebied De Heide. Nu wordt de triathlon al een paar jaar gehouden bij het Belvédere Museum in Oranjewoud. Ook dit jaar is dat weer het geval.

Het NK Masters brengt een groot aantal bekende namen naar de startlijn in Heerenveen. Zo is het bij de vrouwen uitkijken naar Rahel Bellinga en Marijke Zeekant. Bij de
MANNEN
zijn bekende namen van de partij, zoals Menno Iedema, Bert Flier, Frank Heldoorn, René Poppe en de winnaar van vorig jaar, Johan Neevel.

De NK-races beginnen om 12.20 uur voor de categorieën 50+ tot en met 70+ en om 13.30 uur voor de categorieën 40+ en 45+.

Bronnen / Links:
Clafis Ingenieus Triathlon Heerenveen