Almeerders nadrukkelijk aanwezig bij NK Jeugd en Junioren

WEERT - Bij de Stadstriathlon van Weert afgelopen weekend was er opvallend veel succes voor het Almeerse smaldeel van TVA en het Regionale Trainingscentrum aldaar. Bij de jeugd, die in een niet-stayerwedstrijd een mini-triathlon aflegde, ging de winst naar Almeerder Rens de Boer, die op het NK-podium door plaastsgenoten Thomas Jansen en Niels Dokter geflankeerd werd. Overall nestelde de Belg Jarne Verhaegen zich nog tussen De Boer en Jansen in.

Bij de meisjes ging de titel naar Kirsten Nuyes. Het jonge talent, afkomstig uit het grensdorp Putte, werd vorig jaar ook al Belgisch kampioene, maar mocht zich vanwege een dubbel paspoort (haar vader is Belgisch, haar moeder Nederlands) nu ook tot Nederlands kampioene laten kronen. Op plaats twee volgde net als bij de jongens een Belgische deelneemster, Jame Verhaegen.

Jorik van Egdom werd in een stayerserie over de sprintafstand Nederlands kampioen bij de junioren, na een spannende strijd met Bryan de Kraker, wederom uit Almere. Gelijktijdig begonnen ze aan het looponderdeel, waarna De Kraker zijn meerdere moest erkennen. Bas de Waal, ook uit Almere, completeerde het NK-podium maar moest overall wel de Duitser Max Biewer voor laten gaan.
Bij de meisjes was het niet minder spannend als bij de jongens: pas tijdens het lopen wist Anke de Boer (nog een Almeerder) na een lange achtervolging de koploopster vanaf de start Maya Kingma in te halen en zo de titel op te eisen. Dubbel feest dus in huize De Boer.

UITSLAGEN
NK TRIATHLON JEUGD / JUNIOREN
JONGENS 12+ ---------------------
 1 Rens de Boer      33.12
 2 Thomas Jansen      36.41
 3 Niels Dokter      37.04
MEISJES 12+ ---------------------
 1 Kirsten Nuyes      36.50
 2 Rianne de Croock    40.32
 3 Rani Skrabanja     42.09
JONGENS 16+ ---------------------
 1 Jorik van Egdom    1.05.34
 2 Bryan de Kraker    1.05.56
 3 Bas de Waal      1.06.52
MEISJES 16+ ---------------------
 1 Anke de Boer     1.15.37
 2 Maya Kingma      1.15.59
 3 Jasmijn van der Burg 1.16.12
Bronnen / Links:
- Frits Cloudt
- Stadstriathlon Weert

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.