Gir’s Bikes ondersteunt Frank Heldoorn bij comeback in 2014

Frank Heldoorn en zijn nieuwe Gir's G-Max

HUIZEN – Het zal volgers van de sport niet ontgaan zijn dat de naam van Frank Heldoorn de laatste tijd weer opduikt in uitslagen van wedstrijden. In de aanloop naar zijn geplande comeback op de lange afstand in 2014 heeft Heldoorn inmiddels aan een aantal korte wedstrijden geproefd om de hiaten bloot te leggen na zes jaar afwezigheid uit de wedstrijdsport.

Het Franse fietsmerk Gir’s en zijn trouwe sponsor van weleer De Haan Wielersport ondersteunen Heldoorn bij zijn ambities om vanaf 2014 weer volop mee te draaien. Cem Tanyeri (Brand Manager Europe Gir’s Bikes): “Wij zijn zeer trots om een prominente triatleet van weleer en coach als Frank Heldoorn te kunnen voorzien van onze G-Max. Zijn professionele aanpak van de sport, begeleiding van atleten en constante zoektocht naar vernieuwing sluit precies aan bij onze ambities als nieuw merk op de markt in de Benelux. Frank zal als ambassadeur niet alleen zichtbaar zijn op onze fietsen maar zal daarnaast ook een prominente rol gaan spelen binnen ons online platform voor Gir’s eigenaren.”

Heldoorn kondigde bij zijn afscheid uit de topsport in 2006 al aan dat hij in 2014 een herstart wilde maken op de lange afstand. Puur gebaseerd op het feit dat hij een flinke uitdaging wilde (na dan acht jaar pauze met relatief weinig training) en zijn kinderen dan inmiddels een leeftijd hebben bereikt waarbij hij weer wat meer ruimte kan en wil nemen voor iets meer trainen.
In ieder geval zal het NK op de lange afstand dan in zijn vizier staan, en voor 2015 wil hij dan als age-grouper nog een keer terug naar Hawaii. “Het lijkt me gaaf om een gooi te doen naar een titel op de lange afstand, al zit de sport natuurlijk boordevol veertigplussers die de afgelopen jaren geen pauze hebben gehad. En ook nooit zullen nemen, haha. Mocht het me lukken zit er tussen mijn eerste en laatste titel 27 jaar. Iets waar Rob Barel waarschijnlijk om kan lachen, maar zou voor mij veel betekenen.”

Wel maakt hij daarbij de kanttekening dat hij – net zoals de afgelopen jaren – alles in het werk zal stellen om zijn zoon Niek de mogelijkheid te bieden zijn sport te beoefenen, net zoals zijn ouders dat voor hem hebben gedaan. “Want laten we wel wezen: ‘iets’ belangrijker en veel te leuk om van de zijlijn mee te maken. Ik hoop eigenlijk een trainingsmaatje in ‘m te hebben in 2014. Als ik ‘m dan nog bij kan houden…”

“Tenslotte zal ik vooral als coach actief blijven de komende jaren en zal ik mijn eigen sportbeoefening ondergeschikt laten. Ze gaan het vast verdacht vinden dat ik tegen die tijd veel trainingsafspraken met ze maak…”

Bronnen / Links:
Frank Heldoorn