Almere maakt zich op voor finale ATC

ALMERE – Komende zondag vindt de finale van het Almeers Triathlon Circuit plaats in de vorm van de ATC-triathlon. Hier zal bekend worden wie over de vijf wedstrijden in het voorseizoen de meest complete atleet blijkt te zijn. Naast de klassementen wordt er ook gestreden om de dagprijzen, waarvoor ook een keur van mooie namen op de startlijsten van de verschillende afstanden staat.

Op de Olympische afstand valt één naam in het bijzonder op: due van Eric van der Linden, die na jarenlange afwezigheid (als atleet althans) weer een van zijn eerste triathlons zal doen. De “Adelaar van Schagen”, zoals Van der Linden genoemd wordt, won in zijn vorige triathlonleven wedstrijden op topniveau. Hoog op zijn palmares staat de overwinning in de World Cup triathlon van Embrun. Ook nam hij deel aan de Olympische spelen van Sydney. Hij zal tijdens de ATC-Triathlon concurrentie krijgen van Almeerse atleten Martijn Boot en Jarrich van Woersem. Ook routiniers Carlo van den Bergh (winnaar in 2009), René Poppe en Johan Neevel zullen zich gaan bemoeien met de strijd om de podiumplaatsen. Bij de dames staan er met Ilona Eversdijk, Nina Bakker en Ingrid van Lubek ook atletes van naam aan de start.

Op de sprintafstand lijken Omar Brons, Bas de Waal en Rob Kwaaitaal tot de grootste favorieten te behoren. Bij de dames lijkt op voorhand Sharon Zuydervliet de te kloppen vrouw. Ook Christie Brouwer gooit al het hele jaar hoge ogen.

De mini afstand staat ook weer veel talent aan de start. Bij de jongens zou het om de podiumplaatsen weleens tussen Gjalt Panjer, Joost Friderichs en Justin Heysteeg kunnen gaan. Bij de meisjes lijken Joyce Caro, Lotte de Jong en Romy Spoelder de grootste kansen te maken.

De start en de finish van de ATC Triathlon zullen te bewonderen zijn op Dagrecreatieterrein ‘De Dobber’, tussen de Waterlandse weg en Almere Hout. Gezwommen wordt er in de Hoge Vaart, die voor de gelegenheid vrij van scheepvaart wordt gehouden.

Bronnen / Links:
– Derek Haenen
Almeers Triathlon Circuit