Triathlon Nieuwkoop luistert jubileumeditie op met NK midden-afstand

NIEUWKOOP - Na één jaar van afwezigheid is de organisatie van de Vink + Veenman Triathlon Nieuwkoop er opnieuw in geslaagd om het NK over de midden-afstand naar Nieuwkoop te halen. Zondag 3 juni viert de organisatie het dertigjarig jubileum van haar evenement en ze mag al voor de elfde keer een nationaal kampioenschap huisvesten. Het NK moet het dit jaar doen zonder titelverdediger Bas Diederen. Bij de vrouwen is de titelverdedigster Mirjam Weerd wel present.

Het deelnemersveld ziet er, ondanks het gemis van Diederen, ongekend spannend uit. Bij de mannen zijn Erik Simon Strijk en Edo van der Meer de mannen om op te letten. Beiden werden al eens tweede in Nieuwkoop en Van der Meer werd vorig jaar ook op het NK in Didam tweede. Ook Dirk Wijnalda behoort tot de favorieten voor de titel. De regerend nationaal kampioen op de lange afstand is bezig aan een indrukwekkend voorseizoen, met zeges in Breukelen en Heerenveen en een podiumplek op het NK duathlon in Horst aan de Maas. Outsiders zijn te vinden in het kamp van Team Davilex. Diederik Scheltinga, Cesar Beilo en Gerbert van de Biggelaar liggen op de loer.

Bij de vrouwen is Mirjam Weerd van Team Davilex de grote favoriete. De Amersfoortse is de laatste jaren toonaangevend op de middenafstand in Nederland en won vorig jaar het NK in Didam. Haar tegenstandsters zijn Cora Vlot, masterskampioene Rahel Bellinga, Annika Fangmann en Carla van Rooijen.

De start van het NK is zondag om 11 uur in Jachthaven Tijsterman.

Bronnen / Links:
- Teun Edelman
- Vink + Veenman Triathlon Nieuwkoop

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

4 reacties

 1. Jeroen - 31 mei 2012:

  Het zou alleen een keer mooi zijn wanneer de organisatie van Nieuwkoop betere afspraken met Helga van Leur maakt over het te ontvangen weer. Voor de zoveelste keer geen zonnige dag in het vooruitzicht :-(

 2. Dreeuwes - 30 mei 2012:

  Ik zou Eimert Venderbosch ook in de gaten houden die mag je minimaal bij de outsiders zetten.

 3. Martijn/NTB Persvoorlichter - 30 mei 2012:

  Inderdaad, mijn vergissing. Met startnummer 55 viel hij niet heel erg op, maar zijn 7e plek op het NK LD in Almere vorig jaar is uiteraard genoeg om hem tot horse te benoemen. Dark, red, race…you name it.

 4. Things - 30 mei 2012:

  Je vergeet ‘red horse’ JR Heerssema!

»